180 elever fra Oslo og Akershus besøkte Gatebil

Det har igjen vært Gatebil på Rudskogen i helgen, og fredag fikk elever på VG1 TIP og VG2 bilfag en annerledes skoledag. Elever fra Ås vgs og Strømmen vgs i Akershus, samt Stovner vgs og Kuben Yrkesarena i Oslo ble busset til de dype østfoldske skoger.

Det har igjen vært Gatebil på Rudskogen i helgen, og fredag fikk elever på VG1 TIP og VG2 bilfag en annerledes skoledag.  Elever fra Ås vgs og Strømmen vgs i Akershus, samt Stovner vgs og Kuben Yrkesarena i Oslo ble busset til de dype østfoldske skoger.

Det var entusiastiske elever som fikk en alternativ dag på skolen. Det var lagt opp til besøk på forskjellige stands, og alle elevene besøke Bilfag standen. Her fikk de informasjon om mulighetene innen bilfagene, og mange elever prøvde seg på quiz hvor de skulle navngi 10 komponenter på en Volvo motor på både engelsk og norsk. Det var en utfordring som ble vanskelig for mange, men på en annen side er de jo helt i starten av skoleløpet sitt. Kunnskapen kommer nok til å sitte når skoleåret er over.

Etter besøk på Bilfag standen fikk elevene treffe Fredric Aasbø, som regnes for å være Norges beste i drifting. Han viste elevene sin Toyota 86-X og fortalte om hvordan bilen fungerte, og hva som kreves for å få en bil racing-klar. Dette var et stort høydepunkt for flere av elevene.

Fredric Aasbø

Tora Kuvås og Stian Sindre Brynhildsen er begge elever ved Kuben Yrkesarena, og planlegger å ta fagbrev i henholdsvis lette og tunge kjøretøy. For begge var dagen en stor opplevelse. "Det er fett å være her. Det er utrolig mye kraft i disse bilene, og det er spennende å se all den kraften man skal jobbe med senere" for teller Tora. For Stian var også dagen bra "Det er interessant med motor, og her er det mye motor" sier Stian. Begge er skjønt enige om at det var veldig interessant å høre på Fredric Aasbø  - "En veldig hyggelig type!" istemmer de begge.

Stian og Tora fra Kuben vg

Selve dagen var arrangert som et samarbeidsprosjekt mellom Bauda-konsernets opplæringskontor, Møller Bil Skolen, Norges Bilbransjeforbund og Bilimportørenes Landsforening.

Del
 • Skole NM 2018

  12.april gikk Skole NM 2018 for bilfag på Hamar og Elverum av stabelen. Det ble konkurrert innen Bilmekaniker Lette kjøretøy på Hamar Katedralskole og Bilskade og Lakk på Elverum Videregående skole.

  miniatyrbilde
 • Bilfag presenterer

  Bilbransjen kan være en yrkesvei for deg!

  miniatyrbilde
 • Bilfag-landslaget klar for World Skills Abu Dhabi 2017!

  I oktober braker det løs i de Forente Arabiske Emirater, nærmere bestemt hovedstaden Abu Dhabi. Det er duket for verdens største yrkeskonkurranse med over 1400 deltakere fra 80 land.

  miniatyrbilde

Fellessekretariatet for opplæringskontor og -ringer i bilfag
Kontaktperson: Vidar H Strande
c/o Norges Bilbransjeforbund  Middelthunsgate 27, 0368 Oslo
E-post: vidar.strande@nbf.no

facebook-link

Copyright 2018 Bilfag.no. Alle rettigheter