• Landskonferansen 2015: Enda viktigere med dyktige fagarbeidere!

  Årlig samles opplæringskontorene innen bilfagene til Landskonferanse hvor felles problemstillinger diskuteres. Og selve åpningen av konferansen var det Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre som stod for.

  miniatyrbilde
 • "Nordisk" konkurranse i bilskadefaget og billakkeringsfaget

  Siste uke ble det avholdt konkurranse ved Teknisk Skole Silkeborg i Danmark. Og det var et noe utvidet Norden som var representert, det var deltakere fra Norge, Danmark, Sverige, Tyskland og England som var samlet til dyst.

  miniatyrbilde
 • Når alle drar i samme retning...

  Samarbeid er nøkkelen til suksess mener de i Rogaland. Det er vanskelig å være uenig i akkurat det.

  miniatyrbilde
 • Fra bil til "oljå", og tilbake igjen!

  Det snakkes mye om lekkasje til oljebransjen i bilbransjen. Men det er usikre tider i oljebransjen, dette kan kanskje føre til at flere velger å komme tilbake.

  miniatyrbilde
 • Stabile søkertall til bilfagene

  1. mars gikk søknadsfristen til videregående opplæring ut, og nå er søkertallene klare. Det er positive tall for bilbransjen totalt sett.

  miniatyrbilde
 • Tidlig læreplass etter vellykket PTF

  – Jeg skal ta fagbrev, jobbe noen år og etter det vil jeg til USA for å studere til å bli bilingeniør, forteller Tora Kuvås (17), elev ved Kuben videregående skole i Oslo.

  miniatyrbilde
 • Samarbeidsavtale om rekruttering til bilfagene i Nordland.

  Som det første fylket i landet har bilbransjen inngått en samarbeidsavtale sammen med utdanningsavdelingen i Nordland fylkeskommune og opplæringskontorene som er medlemmer i FOB (Fellessekretariatet for opplæringskontorer- og ringer i bilbransjen) om styrket rekruttering til bilbransjen.

  miniatyrbilde
 • Molde: stor suksess med bilfagdag!

  Bilbransjen i Molde inviterte Bergmo og Bekkevoll ungdomsskoler til en annerledes skoledag torsdag. Nær 200 elever ble busset inn til sentrum for å besøke to lokale bilforhandlere, og hos både Volvo (Nardo Bil) og Toyota (Harald Hustad & co) var samtlige ansatte klare for å vise elevene rundt i sine bedrifter.

  miniatyrbilde
 • Ny rekrutteringsfilm!

  Vi har fått laget ny rekrutteringsfilm. Vi ønsker å vise hvor flinke lærlinger vi har i bransjen som jobber med avansert teknologi og hvor godt de trives. Takk til Carl Emil Bjørvik som er lærling hos Møller Bil Ensjø som gjerne ville vise frem hva han gjør i løpet av en arbeidsdag. Dette er en fin film å vise til rådgivere, foreldre og ikke minst elever som lurer på om de skal velge seg til et bilfag.

  miniatyrbilde
Viser fra 19 til 27 av totalt 48 artikler

Fellessekretariatet for opplæringskontor og -ringer i bilfag
Kontaktperson: Vidar H Strande
c/o Norges Bilbransjeforbund  Middelthunsgate 27, 0368 Oslo
E-post: vidar.strande@nbf.no

facebook-link

Copyright 2017 Bilfag.no. Alle rettigheter