• Molde: stor suksess med bilfagdag!

  Bilbransjen i Molde inviterte Bergmo og Bekkevoll ungdomsskoler til en annerledes skoledag torsdag. Nær 200 elever ble busset inn til sentrum for å besøke to lokale bilforhandlere, og hos både Volvo (Nardo Bil) og Toyota (Harald Hustad & co) var samtlige ansatte klare for å vise elevene rundt i sine bedrifter.

  miniatyrbilde
 • Ny rekrutteringsfilm!

  Vi har fått laget ny rekrutteringsfilm. Vi ønsker å vise hvor flinke lærlinger vi har i bransjen som jobber med avansert teknologi og hvor godt de trives. Takk til Carl Emil Bjørvik som er lærling hos Møller Bil Ensjø som gjerne ville vise frem hva han gjør i løpet av en arbeidsdag. Dette er en fin film å vise til rådgivere, foreldre og ikke minst elever som lurer på om de skal velge seg til et bilfag.

  miniatyrbilde
 • Skolekonkurranse for VG2 elever i Oslo

  Elever fra Kuben Yrkesarena, Stovner vgs og Etterstad vgs har i dag konkurrert om å bli beste VG2 elev i lette kjøretøy. De har i løpet av dagen fått seks forskjellige oppgaver hvor de skal løse elektroniske feil, feilsøke og gjennomføre firehjulskontroll med mer. Alle oppgaver skal utføres innenfor angitt tid.

  miniatyrbilde
 • Bilfagdag i Bodø

  220 elever fra ungdomsskolene i Saltenområdet og VG1 TIP klassene var invitert til nye Bodø videregående skole for å få vite mer om bilfagene. I samarbeid med lokal bilbransje ble det arrangert en dag med korte foredrag, kulturelle opplevelser i form av dans og sang samt besøk på det som skal bli skolens nye bilverksted. Her hadde bransjen tatt med seg både biler, lastebiler, ansatte og lærlinger for å fortelle elevene om hvordan det er å jobbe i bilbransjen.

  miniatyrbilde
 • Snart søknadsfrist til videregående opplæring!

  Det gjennomføres en rekke utdanningsmesser og andre arrangementer for å informere om utdanningsmuligheter i disse dager. Ungdomsskoleelever og elever i videregående opplæring slipper vanlige skoledager og busses i hopetall ut for å yrkesorienteres. Vi har vært på Haugalandet og besøkt utdanningsmessen på Sysco Arena.

  miniatyrbilde
 • Spennende oppgaver for Chassispåbyggere!

  Hva gjør du hvis du har behov for en bil som skal tåle en mineeksplosjon, eller en bil som må ha et svingningsdempet PC rack i lasterommet? Du kontakter det nærmeste du kan komme Reodor Felgen, og sjansen er stor for at du finner han på Werk Lørenskog. De driver med chassiepåbygg.

  miniatyrbilde
 • Tre lykkelige gullvinnere har Brasil i sikte!

  Etter tre intense dager i Trondheim Spektrum kunne tre fornøyde deltakere titulere seg med tittelen Norgesmester. Det ble gull i billakkering til Åse Brekke Roe (Telemark), gull i bilmekanikerfaget til Ådne Sigurd Jelsa (Rogaland) og gull i bilskadefaget til Anders Lint Moland (Rogaland). Alle tre skal representere Norge under WorldSkills i Brasil neste sommer.

  miniatyrbilde
 • Se bilfag-NM live!

  Yrkes-NM starter i Trondheim Spektrum denne uken, og det er 27 unge lærlinger som skal konkurrere i Bilfagene. Det skal konkurreres i bilskadefaget, lakkeringsfaget og bilmekaniker lette kjøretøy. Følg hele konkurransen på www.bilfag.no og se hvem som skal være med på Yrkeslandslaget som reiser til VM i Brasil 2015!

  miniatyrbilde
 • Videokampanje for lærlinger og unge fagarbeidere!

  Vi kjører i gang en video konkurranse! Film deg selv på jobb og fortell hva du gjør i løpet av en arbeidsdag. Hvorfor valgte du å jobbe med bil? Beste innsendte film premieres med et GoPro HD HERO3 kamera.

  miniatyrbilde
Viser fra 28 til 36 av totalt 50 artikler

Fellessekretariatet for opplæringskontor og -ringer i bilfag
Kontaktperson: Vidar H Strande
c/o Norges Bilbransjeforbund  Middelthunsgate 27, 0368 Oslo
E-post: vidar.strande@nbf.no

facebook-link

Copyright 2018 Bilfag.no. Alle rettigheter