• Skolekonkurranse for VG2 elever i Oslo

  Elever fra Kuben Yrkesarena, Stovner vgs og Etterstad vgs har i dag konkurrert om å bli beste VG2 elev i lette kjøretøy. De har i løpet av dagen fått seks forskjellige oppgaver hvor de skal løse elektroniske feil, feilsøke og gjennomføre firehjulskontroll med mer. Alle oppgaver skal utføres innenfor angitt tid.

  miniatyrbilde
 • Bilfagdag i Bodø

  220 elever fra ungdomsskolene i Saltenområdet og VG1 TIP klassene var invitert til nye Bodø videregående skole for å få vite mer om bilfagene. I samarbeid med lokal bilbransje ble det arrangert en dag med korte foredrag, kulturelle opplevelser i form av dans og sang samt besøk på det som skal bli skolens nye bilverksted. Her hadde bransjen tatt med seg både biler, lastebiler, ansatte og lærlinger for å fortelle elevene om hvordan det er å jobbe i bilbransjen.

  miniatyrbilde
 • Snart søknadsfrist til videregående opplæring!

  Det gjennomføres en rekke utdanningsmesser og andre arrangementer for å informere om utdanningsmuligheter i disse dager. Ungdomsskoleelever og elever i videregående opplæring slipper vanlige skoledager og busses i hopetall ut for å yrkesorienteres. Vi har vært på Haugalandet og besøkt utdanningsmessen på Sysco Arena.

  miniatyrbilde
 • Spennende oppgaver for Chassispåbyggere!

  Hva gjør du hvis du har behov for en bil som skal tåle en mineeksplosjon, eller en bil som må ha et svingningsdempet PC rack i lasterommet? Du kontakter det nærmeste du kan komme Reodor Felgen, og sjansen er stor for at du finner han på Werk Lørenskog. De driver med chassiepåbygg.

  miniatyrbilde
 • Tre lykkelige gullvinnere har Brasil i sikte!

  Etter tre intense dager i Trondheim Spektrum kunne tre fornøyde deltakere titulere seg med tittelen Norgesmester. Det ble gull i billakkering til Åse Brekke Roe (Telemark), gull i bilmekanikerfaget til Ådne Sigurd Jelsa (Rogaland) og gull i bilskadefaget til Anders Lint Moland (Rogaland). Alle tre skal representere Norge under WorldSkills i Brasil neste sommer.

  miniatyrbilde
 • Se bilfag-NM live!

  Yrkes-NM starter i Trondheim Spektrum denne uken, og det er 27 unge lærlinger som skal konkurrere i Bilfagene. Det skal konkurreres i bilskadefaget, lakkeringsfaget og bilmekaniker lette kjøretøy. Følg hele konkurransen på www.bilfag.no og se hvem som skal være med på Yrkeslandslaget som reiser til VM i Brasil 2015!

  miniatyrbilde
 • Videokampanje for lærlinger og unge fagarbeidere!

  Vi kjører i gang en video konkurranse! Film deg selv på jobb og fortell hva du gjør i løpet av en arbeidsdag. Hvorfor valgte du å jobbe med bil? Beste innsendte film premieres med et GoPro HD HERO3 kamera.

  miniatyrbilde
 • Flott femteplass og Medalion of excellence i EuroSkills!

  Kenneth Kentø imponerte i tøff konkurranse i Lille, Frankrike. Totalt ni deltakere fra ni forskjellige land konkurrerte i klassen "Automobile Technology", bilmekaniker lette kjøretøy. Det var de beste unge europeiske mekanikerne under 25 år som konkurrerte.

  miniatyrbilde
 • Møt Kenneth, Bilbransjens håp i EuroSkills 2014!

  I år arrangeres det EM for Yrkesfag (EuroSkills) 1. - 4. oktober. Dette er en konkurranse for Europas beste unge fagarbeiderne i sine respektive fag. Jeg har møtt Norges håp, Kenneth Kentø (22), han skal konkurrere mot 11 andre i faget "Automobile Technologies" " (lette kjøretøy) i Lille, Frankrike, om en ukes tid. Totalt er det 13 norske deltakere som reiser til Lille, Frankrike, for å konkurrere i sine fag. De er alle deltakere på Yrkeslandslaget – Norges Viktigste landslag!

  miniatyrbilde
Viser fra 28 til 36 av totalt 48 artikler

Fellessekretariatet for opplæringskontor og -ringer i bilfag
Kontaktperson: Vidar H Strande
c/o Norges Bilbransjeforbund  Middelthunsgate 27, 0368 Oslo
E-post: vidar.strande@nbf.no

facebook-link

Copyright 2017 Bilfag.no. Alle rettigheter