Åpen dag på Volvo Truck Center

Tirsdag 9. september arrangerte Volvo Truck Center på Furuset i Oslo åpen dag for alle interesserte skoleelever fra Oslo og Akershus. 600 elever meldte sin ankomst, og fikk en fantastisk dag med mye informasjon om det å jobbe med tungvogn.

Volvo Truck Norge har totalt 17 lærlinger i dag, men er stadig på jakt etter flere ungdommer som ønsker å ta fagbrev på store kjøretøy. Det er en manko på mekanikere i bransjen, og de håper dette tiltaket vil øke interessen blant ungdommen.

"Vi har vært så spente på denne dagen. Det å kunne ta imot 600 elever er helt fantastisk" forteller Kari Anne Granli, HR sjef i Volvo Norge. "Vi må fortelle hvem vi er og vise frem hva vi holder på med for å få elevene interessert i å velge vår bransje" forteller hun videre.

Peter Arne Kaltoft er Key Technician hos Volvo Trucksenter på Lillehammer, og synes det er utrolig inspirerende å jobbe med lærlinger: - "de holder meg ung, jeg må være interessert i hva de holder på med både på arbeid og fritid. Vi er opptatt av å skape et godt arbeidsmiljø, det fører til at vi har lite turnover og mekanikerne blir i jobbene sine lenge".

Granli forteller at det er fullt mulig å gjøre en karriere innen Volvo systemet - "vi har kompetanseprogrammer som får våre medarbeidere til å vokse i gradene. Og det er fullt mulig å gjøre en karriere hos oss. Alle våre mellomledere har startet med et fagbrev, og flere i toppledelsen er personer som har startet på gulvet som mekanikere".

Kari Anne Grønli og Peter Arne Kaltoft

 Peter Arne Kaltoft og Kari Anne Grønli

Den viktigste rekrutteringsarenaen for jobb i Volvo Truck Center er gjennom faget "Prosjekt til fordypning" i løpet av VG2. Det er her elevene blir testet ut for senere lærlingeplass, og like viktig som faglig kunnskap fra skolen er at elevene har gode holdninger og god arbeidsmoral. Hvis dette er på plass er mulighetene store for en læreplass og senere fast jobb.

Bilfag.no snakket med flere elever som var strålende fornøyde med dagen, og mange fikk opp øynene for hvor spennende det er å jobbe med tungvogn.

Del
 • Skole NM 2018

  12.april gikk Skole NM 2018 for bilfag på Hamar og Elverum av stabelen. Det ble konkurrert innen Bilmekaniker Lette kjøretøy på Hamar Katedralskole og Bilskade og Lakk på Elverum Videregående skole.

  miniatyrbilde
 • Bilfag presenterer

  Bilbransjen kan være en yrkesvei for deg!

  miniatyrbilde
 • Bilfag-landslaget klar for World Skills Abu Dhabi 2017!

  I oktober braker det løs i de Forente Arabiske Emirater, nærmere bestemt hovedstaden Abu Dhabi. Det er duket for verdens største yrkeskonkurranse med over 1400 deltakere fra 80 land.

  miniatyrbilde

Fellessekretariatet for opplæringskontor og -ringer i bilfag
Kontaktperson: Vidar H Strande
c/o Norges Bilbransjeforbund  Middelthunsgate 27, 0368 Oslo
E-post: vidar.strande@nbf.no

facebook-link

Copyright 2018 Bilfag.no. Alle rettigheter