Bil-Innovasjonscamp

"Hvordan kan fremtidens bilteknologi bidra til en nullvisjon om antall hardt skadde og drepte i trafikken?" var utfordringen til 9. klasse elever ved Vuku Ungdomsskole i Nord Trøndelag.

Bilfag.no var bidragsyter til innovasjonscamp sammen med Ungt Entreprenørskap (UE) med et fire dager langt opplegg hvor elever skulle tenke nytt og komme med innovative løsninger på hvordan morgendagens bilteknologi kan bidra til færre skadde og drepte i trafikken.   

Campen startet med en presentasjon av bilbransjen og dagens bilteknologi, bedriftsbesøk på et verksted for å høre om bilens utvikling på trafikksikkerhet ved utforming, materialvalg, bremsesystemer og sensorer. Etterpå fikk elevene bygge biler med teknolego som skulle demonstrere deres ideer om fremtidige sikkerhetsløsninger. Oppgavens skulle presenteres med egen stand. Beste forslag ble kåret av en jury bestående av både opplæringskontor, UE og lærere.

Vinnerne av biloppgaven ble Kristoffer, Tobias, Mathias og Preben.

Vinnere av Innovasjonscamp Vuku ungdomsskole

– Dette var både artig og spennende å jobbe med! Vi er veldig bilinteresserte, så det var gøy både å finne frem informasjon om skadestatistikk, finne fakta om bil og selvfølgelig bygge lego. Vi fordelte oppgavene litt så alle fikk jobbe med det de synes var gøy.

Guttene presenterte løsninger som både inkluderte løsninger ved punktering, skjold for å beskytte rutene ved kollisjon og nye sikkerhetssensorer.

Opplegget med innovasjonscamp er lærerikt og variert og passer for elever både i ungdomsskolen og videregående skole. Det er en fin måte å bli kjent med bilbransjen på og utfordrer elevene både til å lære om bilen i et samfunnsperspektiv, lære om bilteknologi og gi variasjon i skolehverdagen. Og hvem liker ikke bygge lego? Er du interessert i opplegget, ta kontakt med marit.heimdal@nbf.no for mer informasjon.

Gratulerer til Kristoffer, Tobias, Mathias og Preben!

 • Fylkesmesterskap i Bilfaget lette kjøretøy, Oppland 2017

  Tirsdag 7.mars ble Opplandsmesterskapet for VG2 kjøretøy elever avholdt på Otta Videregående skole. Vinneren av konkurransen ble Sander Tullut, som går videre til skole NM i Trondheim.

  miniatyrbilde
 • Få jobb, velg bilfag!

  Er du interessert I bil og liker tekniske utfordringer, da kan du få fagbrev innen bilfagene. Har du fagbrev får du jobb! Det er trygt og lurt å velge bilfag. Samtidig kan du jobbe med teknologi i verdensklasse, ha en karrierevei i fremtiden med mange muligheter og ikke minst sikker og god inntekt.

  miniatyrbilde
 • Vil du også bli europamester? Søk Bilfag!

  Gjør som europamesteren i bilmekanikk Ådne Sigurd Jelsa, velg en yrkesvei innen bilfagene. Du kan også bli best i ditt fag, alt er mulig!

  miniatyrbilde

Fellessekretariatet for opplæringskontor og -ringer i bilfag
Kontaktperson: Vidar H Strande
c/o Norges Bilbransjeforbund  Middelthunsgate 27, 0368 Oslo
E-post: vidar.strande@nbf.no

facebook-link

Copyright 2017 Bilfag.no. Alle rettigheter