Bilfagdag i Bodø

220 elever fra ungdomsskolene i Saltenområdet og VG1 TIP klassene var invitert til nye Bodø videregående skole for å få vite mer om bilfagene. I samarbeid med lokal bilbransje ble det arrangert en dag med korte foredrag, kulturelle opplevelser i form av dans og sang samt besøk på det som skal bli skolens nye bilverksted. Her hadde bransjen tatt med seg både biler, lastebiler, ansatte og lærlinger for å fortelle elevene om hvordan det er å jobbe i bilbransjen.

10 klassinger

"Hvordan har dagen vært så langt?", spør jeg en gjeng 10. klassinger fra Rønnvik ungdomsskole. "Det har vært kult! Vi har fått masse ny info, lært om hvordan man skal velge på videregående for å jobbe i bilbransjen og at det er mulig å utdanne seg videre. I tillegg har vi lært mye om lastebil, det visste vi ikke mye om fra før." Guttene har ikke helt bestemt seg for hva de skal gjøre videre, men de fleste er ganske sikre på at de skal velge seg til et yrkesfag. "Da får vi begynne å jobbe og tjene penger med en gang".

Det er også en gjeng med VG2 elever både fra skade/ lakk klassen og kjøretøyklassen. De er der for å snakke med de besøkende om hvordan det er å være elev på skolen og om fagene de har. "Dette er utrolig morsomt!" forteller de. "Dette er veldig annerledes enn for to år siden da vi selv skulle velge retning på videregående. Det eneste vi fikk vite var på en utdanningsmesse, men der fikk vi ikke mye informasjon. Her får de jo en hel dag med både informasjon og får muligheten til å snakke med både VG2 elever, lærere, lærlinger og ledere i bransjen. Så er det utrolig bra at det er kommet så mange elever" forteller de videre. Samtidig skryter de veldig av skolen og forteller at de har det morsomt på skolen. Å være i et helt nytt flott skolebygg er også bra.

VG2 elever

Avdelingsleder ved TIP, Andre Aspmo, og leder av NBFs Lokalforening Kåre Dybfest er primus motorer bak Bilfagdagen. Også de er svært fornøyde med dagen. De er sikre på at dette er et arrangement som kommer til å bli arrangert i årene fremover. "Jeg tror kanskje at dette kommer til å vise seg på søkertallet til TIP til neste skoleår" forteller Aspmo. Og han er stolt over å kunne vise frem det nye bygget som han også tror gjør skolen til et attraktivt valg for ungdommen. "Vi er kjempestolte over å kunne vise frem bransjen, og alle mulighetene det er i bilfagene. Dette bidrar til at elevene er mer bevisste på sine valg når de skal søke seg til videregående skole om noen få uker" forteller Dybfest.

Andre Aspmo og Kåre Dybfest

Avdelingsleder Andre Aspmo og Kåre Dybfest, NBF Nordre Nordland og Toyota Nordvik

Det har vært en fantastisk dag for alle involverte, og elevene har fått litt bedre forutsetninger for å gjøre et utdanningsvalg.

Del
 • Skole NM 2018

  12.april gikk Skole NM 2018 for bilfag på Hamar og Elverum av stabelen. Det ble konkurrert innen Bilmekaniker Lette kjøretøy på Hamar Katedralskole og Bilskade og Lakk på Elverum Videregående skole.

  miniatyrbilde
 • Bilfag presenterer

  Bilbransjen kan være en yrkesvei for deg!

  miniatyrbilde
 • Bilfag-landslaget klar for World Skills Abu Dhabi 2017!

  I oktober braker det løs i de Forente Arabiske Emirater, nærmere bestemt hovedstaden Abu Dhabi. Det er duket for verdens største yrkeskonkurranse med over 1400 deltakere fra 80 land.

  miniatyrbilde

Fellessekretariatet for opplæringskontor og -ringer i bilfag
Kontaktperson: Vidar H Strande
c/o Norges Bilbransjeforbund  Middelthunsgate 27, 0368 Oslo
E-post: vidar.strande@nbf.no

facebook-link

Copyright 2018 Bilfag.no. Alle rettigheter