Få jobb, velg bilfag!

Bilfag, ditt fremtidsvalg
Bilfag, ditt fremtidsvalg

Er du interessert I bil og liker tekniske utfordringer, da kan du få fagbrev innen bilfagene. Har du fagbrev får du jobb! Det er trygt og lurt å velge bilfag. Samtidig kan du jobbe med teknologi i verdensklasse, ha en karrierevei i fremtiden med mange muligheter og ikke minst sikker og god inntekt.

Når du velger hva du vil bli er du lurt å tenke over hva det er bruk for i fremtiden. Biler vil det alltid være behov for. Allerede før du begynner utdannelsen din kan vi si at nesten alle bilene som mekanikeren skal jobbe allerede er på veien. Kanskje forsvinner bilene som går på bensin eller diesel over tid. Men vi snakker laaaaang tid. Det vil fortsatt selges titusenvis av bensin- og dieselbiler i årene fremover og i snitt går de på veien i 18 år.

Uansett, bilen forsvinner ikke selv om mange snakker om at bensin-/dieselbilen ikke skal selges lenger. Som erstatning får vi biler som er drevet av strøm. Enten gjennom ladbare elektriske biler eller hydrogenbiler. Teknologiutviklingen innen bilfagene går så raskt at kanskje det er noe helt annet som driver bilene om kun kort tid.

Snart har vi selvkjørende biler. Snart kan du være ansvarlig for å reparere/kode/oppdatere biler med slik teknologi. Snart kan du være på vei mot å bli sjef for mange mekanikere på store verksteder – det er vanlig i bilbransjen. Men før du begynner på den veien må du velge bilfag.

Velg bilfag.

Del
 • Skole NM 2018

  12.april gikk Skole NM 2018 for bilfag på Hamar og Elverum av stabelen. Det ble konkurrert innen Bilmekaniker Lette kjøretøy på Hamar Katedralskole og Bilskade og Lakk på Elverum Videregående skole.

  miniatyrbilde
 • Bilfag presenterer

  Bilbransjen kan være en yrkesvei for deg!

  miniatyrbilde
 • Bilfag-landslaget klar for World Skills Abu Dhabi 2017!

  I oktober braker det løs i de Forente Arabiske Emirater, nærmere bestemt hovedstaden Abu Dhabi. Det er duket for verdens største yrkeskonkurranse med over 1400 deltakere fra 80 land.

  miniatyrbilde

Fellessekretariatet for opplæringskontor og -ringer i bilfag
Kontaktperson: Vidar H Strande
c/o Norges Bilbransjeforbund  Middelthunsgate 27, 0368 Oslo
E-post: vidar.strande@nbf.no

facebook-link

Copyright 2018 Bilfag.no. Alle rettigheter