Fem kjappe med Ådne

Adne Sigurd Jelsa

WorldSkills Sao Paulo 2015 er snart i gang. Vi presenterer deltakerne som skal konkurrere i bilfagene. Først ut er en glad rogalending, Ådne Sigurd Jelsa.

Navn: Ådne Sigurd Jelsa           

Alder: 22

Yrke: Bilmekaniker

Arbeidssted: Stavanger

Favoritt aktivitet: Kjøre motorsykkel

Favoritt is: Softis

Hvordan har du det akkurat nå?

Akkurat nå er jeg veldig spent på hvordan det blir når konkurransen blåser i gang nede i Brasil. Ikke minst hvordan oppgavene kommer til å bli. Ellers er jeg litt misfornøyd med hvordan sommerværet har blitt her på Vestlandet til nå i sommer. Håper det kommer seg.

Hva har du gjort hittil i sommer?

Hittil i sommer har det meste dreid seg om jobb og forberedelser, men jeg fikk sneket meg på en festival en helg i Stockholm. Det var en fin avkobling.

Det er snart VM i Brasil, hvordan ligger det an med treningen i oppkjøringen?

Jeg føler jeg ligger bra an med treningen. Du får jo aldri trent nok, men jeg prøver å få gjort det så ofte jeg har mulighet. Jeg var blant annet på besøk til den Svenske deltageren og dommeren på en samling i begynnelsen av juli, dette fikk vi godt utbytte av begge to. De to siste ukene nå har jeg helt fri fra jobben, og da kommer alt til å dreie seg om de siste forberedelsene.

Hva gleder du deg aller mest til i VM?

Jeg gleder meg aller mest til å se hvor stort dette arrangementet er og ikke minst åpningsseremonien og avslutningsseremonien. Jeg ser jo også veldig fram til å treffe alle de andre på landslaget og de andre deltagerne i mitt fag.

Hva har du fått ut av å være med i yrkeskonkurranser?

Jeg har fått mye mer kunnskap innenfor mitt eget fag, og en større bredde innenfor faget. Når du går i produksjonen på arbeidsplassen kan det bli mye av det samme du gjør om dagene. Jeg har også fått truffet mange flotte mennesker og stiftet kontakter rundt om i bransjen. Det hjelper deg også til å presse forventningene til deg selv opp, og det kommer det mye lærdom sammen med.

 • Fylkesmesterskap i Bilfaget lette kjøretøy, Oppland 2017

  Tirsdag 7.mars ble Opplandsmesterskapet for VG2 kjøretøy elever avholdt på Otta Videregående skole. Vinneren av konkurransen ble Sander Tullut, som går videre til skole NM i Trondheim.

  miniatyrbilde
 • Få jobb, velg bilfag!

  Er du interessert I bil og liker tekniske utfordringer, da kan du få fagbrev innen bilfagene. Har du fagbrev får du jobb! Det er trygt og lurt å velge bilfag. Samtidig kan du jobbe med teknologi i verdensklasse, ha en karrierevei i fremtiden med mange muligheter og ikke minst sikker og god inntekt.

  miniatyrbilde
 • Vil du også bli europamester? Søk Bilfag!

  Gjør som europamesteren i bilmekanikk Ådne Sigurd Jelsa, velg en yrkesvei innen bilfagene. Du kan også bli best i ditt fag, alt er mulig!

  miniatyrbilde

Fellessekretariatet for opplæringskontor og -ringer i bilfag
Kontaktperson: Vidar H Strande
c/o Norges Bilbransjeforbund  Middelthunsgate 27, 0368 Oslo
E-post: vidar.strande@nbf.no

facebook-link

Copyright 2017 Bilfag.no. Alle rettigheter