Fem kjappe med Ådne

Adne Sigurd Jelsa

WorldSkills Sao Paulo 2015 er snart i gang. Vi presenterer deltakerne som skal konkurrere i bilfagene. Først ut er en glad rogalending, Ådne Sigurd Jelsa.

Navn: Ådne Sigurd Jelsa           

Alder: 22

Yrke: Bilmekaniker

Arbeidssted: Stavanger

Favoritt aktivitet: Kjøre motorsykkel

Favoritt is: Softis

Hvordan har du det akkurat nå?

Akkurat nå er jeg veldig spent på hvordan det blir når konkurransen blåser i gang nede i Brasil. Ikke minst hvordan oppgavene kommer til å bli. Ellers er jeg litt misfornøyd med hvordan sommerværet har blitt her på Vestlandet til nå i sommer. Håper det kommer seg.

Hva har du gjort hittil i sommer?

Hittil i sommer har det meste dreid seg om jobb og forberedelser, men jeg fikk sneket meg på en festival en helg i Stockholm. Det var en fin avkobling.

Det er snart VM i Brasil, hvordan ligger det an med treningen i oppkjøringen?

Jeg føler jeg ligger bra an med treningen. Du får jo aldri trent nok, men jeg prøver å få gjort det så ofte jeg har mulighet. Jeg var blant annet på besøk til den Svenske deltageren og dommeren på en samling i begynnelsen av juli, dette fikk vi godt utbytte av begge to. De to siste ukene nå har jeg helt fri fra jobben, og da kommer alt til å dreie seg om de siste forberedelsene.

Hva gleder du deg aller mest til i VM?

Jeg gleder meg aller mest til å se hvor stort dette arrangementet er og ikke minst åpningsseremonien og avslutningsseremonien. Jeg ser jo også veldig fram til å treffe alle de andre på landslaget og de andre deltagerne i mitt fag.

Hva har du fått ut av å være med i yrkeskonkurranser?

Jeg har fått mye mer kunnskap innenfor mitt eget fag, og en større bredde innenfor faget. Når du går i produksjonen på arbeidsplassen kan det bli mye av det samme du gjør om dagene. Jeg har også fått truffet mange flotte mennesker og stiftet kontakter rundt om i bransjen. Det hjelper deg også til å presse forventningene til deg selv opp, og det kommer det mye lærdom sammen med.

Del
 • Skole NM 2018

  12.april gikk Skole NM 2018 for bilfag på Hamar og Elverum av stabelen. Det ble konkurrert innen Bilmekaniker Lette kjøretøy på Hamar Katedralskole og Bilskade og Lakk på Elverum Videregående skole.

  miniatyrbilde
 • Bilfag presenterer

  Bilbransjen kan være en yrkesvei for deg!

  miniatyrbilde
 • Bilfag-landslaget klar for World Skills Abu Dhabi 2017!

  I oktober braker det løs i de Forente Arabiske Emirater, nærmere bestemt hovedstaden Abu Dhabi. Det er duket for verdens største yrkeskonkurranse med over 1400 deltakere fra 80 land.

  miniatyrbilde

Fellessekretariatet for opplæringskontor og -ringer i bilfag
Kontaktperson: Vidar H Strande
c/o Norges Bilbransjeforbund  Middelthunsgate 27, 0368 Oslo
E-post: vidar.strande@nbf.no

facebook-link

Copyright 2018 Bilfag.no. Alle rettigheter