Fem kjappe med Åse

Åse Brekke Roe

WorldSkills Sao Paulo 2015 er snart i gang. Vi presenterer deltakerne som skal konkurrere i bilfagene. Neste ut er Åse Brekke Roe, en flott telemarking!

Navn: Åse Brekke Roe

Alder: 20

Yrke: Billakkerer

Arbeidssted: Tresland Bilskade AS, Bø i Telemark

Favoritt aktivitet: Kjøre bil

Favoritt is: Sjokolade is med sjokoladebiter

 

Hvordan har du det akkurat nå?

Eg har det veldig bra, men sitt med blanda følelser om VM. Skal bli godt å komme i gang med konkurransen og endelig få bruka det eg har trena på så lenge. Men det blir forferdelig trist å bli ferdig.

Hva har du gjort hittil i sommer?

I sommer har eg for det meste jobba og trent. Fritid får eg nok av etter VM. Men eg fekk lura inn ei helg på Gatebil i skjema, så med det er eg storfornøyd. Så nå er det full fokus på finjusteringer dei siste vekene før det smell.

Det er snart VM i Brasil, hvordan ligger det an med treningen i oppkjøringen?

Eg føler sjølv at eg ligg godt ann med treninga. Støtteapparatet rundt meg er heilt fantastisk, så eg får trent så mykje eg vil! Det er bare finjusteringer igjen nå, men det krever mykje øving. Eg har generalprøve om ikkje lenge, så da blir det spennende å sjå om eg ligg ann slik eg trur.

Hva gleder du deg aller mest til i VM?

Åpningssermonien og avslutnings sermonien, er noko av det eg er mest spent på. Har hørt så mykje om dette fra tidligere VM og gleder meg til å sjå med egne auger. Det blir også spennende å møte deltakerne og selvfølgelig det å være med landslaget igjen. Alt i alt er heile opplevelsen unik.

Hva har du fått ut av å være med i yrkeskonkurranser?

Fyst og fremst har eg fått venner for livet. Folk med like stor lidenskap for noko er gull verdt. Eg føler au sjølv at eg har fått meir yrkesstolthet, og det er viktig!

Kunnskapen min har blitt mykje større innen faget og med slike konkurranser som dette  så øker kvaliteten på unge yrkesarbeidere. Vi lærer å utføre eit arbeid med super kvalitet men også veldig effektivt.

 • Fylkesmesterskap i Bilfaget lette kjøretøy, Oppland 2017

  Tirsdag 7.mars ble Opplandsmesterskapet for VG2 kjøretøy elever avholdt på Otta Videregående skole. Vinneren av konkurransen ble Sander Tullut, som går videre til skole NM i Trondheim.

  miniatyrbilde
 • Få jobb, velg bilfag!

  Er du interessert I bil og liker tekniske utfordringer, da kan du få fagbrev innen bilfagene. Har du fagbrev får du jobb! Det er trygt og lurt å velge bilfag. Samtidig kan du jobbe med teknologi i verdensklasse, ha en karrierevei i fremtiden med mange muligheter og ikke minst sikker og god inntekt.

  miniatyrbilde
 • Vil du også bli europamester? Søk Bilfag!

  Gjør som europamesteren i bilmekanikk Ådne Sigurd Jelsa, velg en yrkesvei innen bilfagene. Du kan også bli best i ditt fag, alt er mulig!

  miniatyrbilde

Fellessekretariatet for opplæringskontor og -ringer i bilfag
Kontaktperson: Vidar H Strande
c/o Norges Bilbransjeforbund  Middelthunsgate 27, 0368 Oslo
E-post: vidar.strande@nbf.no

facebook-link

Copyright 2017 Bilfag.no. Alle rettigheter