Flott femteplass og Medalion of excellence i EuroSkills!

Kenneth Kentø imponerte i tøff konkurranse i Lille, Frankrike. Totalt ni deltakere fra ni forskjellige land konkurrerte i klassen "Automobile Technology", bilmekaniker lette kjøretøy. Det var de beste unge europeiske mekanikerne under 25 år som konkurrerte.

Selve konkurransen foregikk over tre dager, 2. – 4. oktober i Zenith Arena. Første dagen var oppgaven diagnostisering og feilsøking på motorstyring/ elektronikk, her skulle han finne feil og få bilen til å starte. Andre oppgave for dagen var på bilens drivlinje med bremser og understell. Dag to var det klart for demontering og montering av motor, noe Kenneth utførte på en eksemplarisk måte. Siste dagen måtte Kenneth løse en elektrooppgave, hvor det var lagt inn flere feil på bilens elektriske systemer. Alle oppgaver skulle løses på 3,5 timer.

Kenneth fikk en tøff start første dagen hvor både diagnoseverktøy og bil kollapset, som førte til at denne oppgaven ble mer vanskelig enn nødvendig. Men Kenneth stod skikkelig på igjennom alle oppgavene, og virket godt fornøyd etter hver konkurransedag.

I tillegg til å konkurrere ble Kenneth også fulgt av NRK som er i gang med å lage en dokumentar om Yrkeslandslaget. Dette blir en serie som skal vises på NRK rundt påsketider, og som viser både treningstid i forkant og selve konkurransene.

Totalt var det 13 norske deltakere som konkurrerte i Lille, og det norske laget gjorde det veldig bra. Det ble gull til Ida Sæterdal i klassen for mediegrafikere, gull til Stine Harsem Kipperberg og Marita Puntervoll i klassen for helsefagarbeidere. I tillegg ble det bronse til Kristian Skibenes (sveising), Kristin Skogen (kokk) og lagbronse til Kristin Skogen og Thora Karen Knutsdottir (kokk/ servitør).

Vi gratulerer samtlige deltakere, og retter en stor takk til WorldSkills Norway ved Elisabeth Lange for organisering av det norske Yrkeslandslaget!

Yrkeslandslaget

Del
 • Skole NM 2018

  12.april gikk Skole NM 2018 for bilfag på Hamar og Elverum av stabelen. Det ble konkurrert innen Bilmekaniker Lette kjøretøy på Hamar Katedralskole og Bilskade og Lakk på Elverum Videregående skole.

  miniatyrbilde
 • Bilfag presenterer

  Bilbransjen kan være en yrkesvei for deg!

  miniatyrbilde
 • Bilfag-landslaget klar for World Skills Abu Dhabi 2017!

  I oktober braker det løs i de Forente Arabiske Emirater, nærmere bestemt hovedstaden Abu Dhabi. Det er duket for verdens største yrkeskonkurranse med over 1400 deltakere fra 80 land.

  miniatyrbilde

Fellessekretariatet for opplæringskontor og -ringer i bilfag
Kontaktperson: Vidar H Strande
c/o Norges Bilbransjeforbund  Middelthunsgate 27, 0368 Oslo
E-post: vidar.strande@nbf.no

facebook-link

Copyright 2018 Bilfag.no. Alle rettigheter