Forventningsfulle VG1 TIP elever

I dag er første skoledag, og for enkelte er dagen ekstra spennende. Det er ikke bare årets seks åringer som starter i første klasse, også årets 16 åringer starter første året på videregående skole.

Bilfag.no har vært innom Rud Videregående Skole i Bærum for å lodde stemningen første skoledag. Her traff vi tre forventningsfulle elever som skulle starte på videregående skole, og de gledet seg til overgangen fra ungdomsskolen. Både til å få nye klassekamerater, men også til å lære nye fag og slippe andre tidligere fag fra ungdomsskolen.

Odin, Christoffer og Heritier

Odin, Christoffer og Heritier, nye elever ved Rud VGS.

Alle tre guttene har valgt bilfag, men de ønsker tre vidt forskjellige retninger. Odin (16) skal begynne på TAF linjen (TIP med SSP). Dette er en linje hvor man går fire år på skole og ender opp med både fagbrev og studiekompetanse. Etter det ønsker han å gå videre til ingeniørstudier. "Jeg fikk tips om denne linjen av en bekjent og bestemte meg for dette utdanningsløpet for to år siden" forteller han.

Heritier (17) ønsker å bli bilmekaniker. "Jeg synes det høres interessant ut å jobbe med bil. Jeg er glad i å reparere og skru for å få ting til å virke". Heritier håper også at det vil være en del idrett på skolen, til daglig spiller han fotball og løper.

Christoffer (16) vil bli biloppretter. Han forteller at han gjennom utplassering i ungdomsskolen var en uke utplassert hos sin onkel som jobber som biloppretter  og synes det var en spennende jobb. "Jeg regner med at det blir masse jobbing på videregående, men det blir mer interessant enn ungdomsskolen" sier han. Christoffer håper også at det vil bli tilstrekkelig med fysisk aktivitet på skolen, på fritiden spiller han håndball for Helset IF.

Bilfag.no ønsker guttene et flott skoleår på Rud VGS, og gratulerer med valg av spennende utdanning til bilfagene.

Del
 • Skole NM 2018

  12.april gikk Skole NM 2018 for bilfag på Hamar og Elverum av stabelen. Det ble konkurrert innen Bilmekaniker Lette kjøretøy på Hamar Katedralskole og Bilskade og Lakk på Elverum Videregående skole.

  miniatyrbilde
 • Bilfag presenterer

  Bilbransjen kan være en yrkesvei for deg!

  miniatyrbilde
 • Bilfag-landslaget klar for World Skills Abu Dhabi 2017!

  I oktober braker det løs i de Forente Arabiske Emirater, nærmere bestemt hovedstaden Abu Dhabi. Det er duket for verdens største yrkeskonkurranse med over 1400 deltakere fra 80 land.

  miniatyrbilde

Fellessekretariatet for opplæringskontor og -ringer i bilfag
Kontaktperson: Vidar H Strande
c/o Norges Bilbransjeforbund  Middelthunsgate 27, 0368 Oslo
E-post: vidar.strande@nbf.no

facebook-link

Copyright 2018 Bilfag.no. Alle rettigheter