Fra bil til "oljå", og tilbake igjen!

Det snakkes mye om lekkasje til oljebransjen i bilbransjen. Men det er usikre tider i oljebransjen, dette kan kanskje føre til at flere velger å komme tilbake.

Likevel, det er ikke bare usikre tider som gjør at man ønsker seg tilbake. Møller Bil Stavanger er en stor forhandler. Totalt er det 30 stykker ansatt på verkstedet, og av dette er hele seks stykker lærlinger. Det utgjør 20% av de verkstedansatte!

Ansvarlig for disse lærlingene er Jon Christian Johnsen, populært kalt "Lappen" blant venner. Han kom til Stavanger fra Vadsø 1. april 2000 for å jobbe som bilmekaniker. Her startet han etter hvert hos Møller Bil, og trivdes svært godt med det. Men når man først jobber i Stavangerområdet er det ikke helt unaturlig at et ønske om å jobbe for oljebransjen med ujevne mellomrom dukker opp, og det gjorde det for Jon Christian også. Så etter nesten 14 år som bilmekaniker takket han for seg for å jobbe i "oljå".

Når man jobber i oljebransjen, så kan man enten jobbe on-shore eller off-shore. Forskjellen er om du vil ha fast grunn under føttene, eller om du trives milevis til sjøs. Jon Christian jobbet on-shore, og reparerte og overhalte elevatorer for oljerør. Og planen var at han etter ett år skulle videre til arbeid milevis til sjøs, altså off-shore.

Men så ringte sjefen fra Møller Bil, Arnt Emil. Ikke en gang, men fem seks ganger. Bare for å spørre om "Lappen" ikke snart skulle komme hjem igjen, hjem til Møller Bil.

 – Det var et stort savn etter å jobbe med bil, og jeg opplevde jo at jeg var svært ønsket tilbake. Det er jo et helt fantastisk miljø her hos Møller. Familien min er nok også en viktig grunn til at jeg valgte å starte opp her igjen. I tillegg er det et helt fantastisk arbeidsmiljø her, og lagt flere faglige utfordringer, forteller Jon Christian.

Han forteller også at det lønnsmessig ikke er store forskjeller mellom olje og bilbransje, bortsett fra hvis du jobber på plattform. Og lønn er tross alt ikke alt, kanskje enda viktigere er trivsel og utfordringer i løpet av arbeidsdagen.

Bilde av Jon Christian Johansen og Johnny Austad

Jon Christian Johansen og Johnny Austad hos Møller Bil Stavanger har begge gått tilbake til bilbransjen.

Del
 • Skole NM 2018

  12.april gikk Skole NM 2018 for bilfag på Hamar og Elverum av stabelen. Det ble konkurrert innen Bilmekaniker Lette kjøretøy på Hamar Katedralskole og Bilskade og Lakk på Elverum Videregående skole.

  miniatyrbilde
 • Bilfag presenterer

  Bilbransjen kan være en yrkesvei for deg!

  miniatyrbilde
 • Bilfag-landslaget klar for World Skills Abu Dhabi 2017!

  I oktober braker det løs i de Forente Arabiske Emirater, nærmere bestemt hovedstaden Abu Dhabi. Det er duket for verdens største yrkeskonkurranse med over 1400 deltakere fra 80 land.

  miniatyrbilde

Fellessekretariatet for opplæringskontor og -ringer i bilfag
Kontaktperson: Vidar H Strande
c/o Norges Bilbransjeforbund  Middelthunsgate 27, 0368 Oslo
E-post: vidar.strande@nbf.no

facebook-link

Copyright 2018 Bilfag.no. Alle rettigheter