Møt Kasper!

Kasper Markegård

Det er en rekke elever som har startet på videregående i disse dager. En av dem er Kasper Markegård (16), helt fersk elev på VG1 TIP ved Bleiker videregående skole i Asker. Målet er å bli bilmekaniker, og vi skal følge med han på veien dit.

Det er litt over en uke siden skolestart, og bilfag.no har vært på skolebesøk på Bleiker. Der er det en TIP klasse, og de er godt i gang med skoleåret. De er allerede blitt kjent med skolens verksted, og har fått prøve seg på både fresing, borring og sveising.

Dagene er annerledes sammenlignet med ungdomsskolen, de starter tidligere og er lengre. Men de er også mere gøyale ifølge elevene. Det er mer morsomt å være på verkstedet å lære praktiske ting fremfor å sitte i et klasserom og bare jobbe med teori. Ikke det at de ikke har teoriundervisning, men den teoriundervisningen de har nå er mer motiverende når de kan kombinere den med praktisk undervisning.

Kasper trives godt med den nye skolehverdagen. "Det er bra! Det er deilig å komme et annet sted og i en klasse som ikke har 32 elever. Vi får tettere oppfølging. Så er det bra å kommet et annet sted og møte nye folk. Det er bra med nye lærere, og ikke minst få nye venner med felles interesser som meg. Og så langt virker det som en bra klasse." forteller Kasper.

At det er en bra klasse bekreftes også av lærer Rune Strand som er veldig fornøyd med oppstarten av skoleåret. Han kan også fortelle at det er planlagt at elevene skal besøke Gatebil på Rudskogen kommende helg, Volvotrucks i Oslo for å lære mer om tungvogn og det blir kanskje også en tur til Oslo Motorshow i oktober. Så skal de jo også lære om annet enn bil også på VG1.

Men det elevene gleder seg mest til er å bygge en Crosscart i løpet av VG1, målet er å få den i kjørbar stand til slutt. I tillegg vurderer elevene om de skal starte en elevbedrift. Dette er en kjempefin måte å lære seg entreprenørskap på, men er helt avhengig av at samtlige elever er med. Det blir et innholdsrikt skoleår med andre ord!

Det blir en del bil på fritiden for Kasper, hjemme på gårdsplassen står det to gamle Land Rovere, en døpt om til Land Roger, som trenger omsorg. Men det er også tid til andre aktiviteter, ved siden av interesse for bil kan man også finne han i en klatrevegg eller ute på tur med speideren.

Vi skal som nevnt følge Kasper gjennom skoleløpet, så han vil dere få bli enda bedre kjent med etter hvert.   

VG1 TIP Bleiker vgs

Gjengen på VG1 TIP ved Bleiker vgs.

Del
 • Skole NM 2018

  12.april gikk Skole NM 2018 for bilfag på Hamar og Elverum av stabelen. Det ble konkurrert innen Bilmekaniker Lette kjøretøy på Hamar Katedralskole og Bilskade og Lakk på Elverum Videregående skole.

  miniatyrbilde
 • Bilfag presenterer

  Bilbransjen kan være en yrkesvei for deg!

  miniatyrbilde
 • Bilfag-landslaget klar for World Skills Abu Dhabi 2017!

  I oktober braker det løs i de Forente Arabiske Emirater, nærmere bestemt hovedstaden Abu Dhabi. Det er duket for verdens største yrkeskonkurranse med over 1400 deltakere fra 80 land.

  miniatyrbilde

Fellessekretariatet for opplæringskontor og -ringer i bilfag
Kontaktperson: Vidar H Strande
c/o Norges Bilbransjeforbund  Middelthunsgate 27, 0368 Oslo
E-post: vidar.strande@nbf.no

facebook-link

Copyright 2018 Bilfag.no. Alle rettigheter