Molde: stor suksess med bilfagdag!

Bilbransjen i Molde inviterte Bergmo og Bekkevoll ungdomsskoler til en annerledes skoledag torsdag. Nær 200 elever ble busset inn til sentrum for å besøke to lokale bilforhandlere, og hos både Volvo (Nardo Bil) og Toyota (Harald Hustad & co) var samtlige ansatte klare for å vise elevene rundt i sine bedrifter.

Elevene har fått informasjon om bilfagene og de forskjellige yrkene det er mulig å jobbe i. I tillegg har de vært i gjennom alle avdelingene i bedriftene, fra salg til klargjøring og truffet ansatte som velvillig har snakket om jobbene sine. Til sist var det pizzaservering og brus til alle.

Hva har dere lært i dag? Spør jeg en gruppe elever som kommer fra Bekkevoll ungdomsskole. "Vi ante ikke at det var så mange forskjellige yrker i bilbransjen. Og at det må organiseres så masse for å få produksjonen til å flyte. Her er det jo mange avdelinger som må samarbeide når en bil skal inn til service eller reparasjon, og når bilen først kommer er alt klart av deler og verktøy. Så ser det ut til at de som jobber her trives veldig godt."

Odd Bjørn Hennøen og Elisa Merton

Odd Bjørn Hennøen og Elisa Merton

At de ansatte skal trives godt er veldig viktig for daglig leder Odd Bjørn Hennøen hos Harald Hustad & co. "Jeg er veldig opptatt av arbeidsmiljøet, folk skal glede seg til å komme på jobb og vi passer på hverandre" forteller han når vi er på vei for å hilse på lærlingen han har hos seg i bilskadefaget, Elisa Merton. Hun skal ta fagbrev til høsten, og etter det har hun fått tilbud om også å ta fagbrev i billakkererfaget. Elisa synes det er fint å få besøk av så mange elever og forteller dem gjerne om hva hun gjøre som bilskadereparatør.

På den andre siden av gaten ligger Nardo Bil, og her er det daglig leder Åsmund Brevik som tar imot elevene sammen med Åsmund Vågen som er Verksmester (og som har jobbet i Nardo Bil snart 40 år!) og Olav Paulsen som startet som lærling i juni 2014. "Jeg har hatt en utrolig bratt læringskurve siden jeg startet som lærling, ingen dag er lik hverandre her på verkstedet" forteller Olav til elevene. Samtidig demonstrerer han diagnoseverktøyet som gjøre at han kan ta kontroll over bilen gjennom pc'n uten å fysisk være nær bilen.

Olav Paulsen og Åsmund Brevik

Olav Paulsen og Åsmund Brevik

Åsmund Brevik er imponert over elevene som kommer på besøk, de er greie og viser stor interesse for bedriften. "De stiller så mange relevante og interesserte spørsmål. Det er tydelig at mye av det de ser i dag er helt nytt for dem. Men biler skal de jo forholde seg til resten av livet, så da er det bra at de skjønner hvilket apparat som skal til for at de skal kjøre trygge biler på veiene. Forhåpentligvis har vi også snakket med noen elever som ønsker å utdanne seg til bransjen."

Det er litt logistikk å få til en dag som dette så knirkefritt som den har vært gjennomført. Steinar Grip er leder av Nordmøre og Romsdal Bilbransjeforening og primus motor bak bilfagdagen. "Vi har et behov for flere faglig sterke elever i bransjen. Vi håper at vi gjennom denne dagen får snakket med elever som fortsatt er usikre på sitt utdanningsvalg til å vurdere bilbransjen hvis de har interesse for motorer, data og elektro. Det er fantastiske muligheter i bransjen for de som ønsker." Grip er fornøyd med dagen, og har fått mange gode tilbakemeldinger fra både elever og lærere som har fått lære mer om bransjen. I Møre og Romsdal skal det også arrangeres bilfagdag i Kristiansund 24. februar. Dit er det ventet 350 elever!

Steinar Grip, leder av Nordmøre og Romsdal Bilbransjeforening

Steinar Grip, leder av Nordmøre og Romsdal Bilbransjeforening

Del
 • Skole NM 2018

  12.april gikk Skole NM 2018 for bilfag på Hamar og Elverum av stabelen. Det ble konkurrert innen Bilmekaniker Lette kjøretøy på Hamar Katedralskole og Bilskade og Lakk på Elverum Videregående skole.

  miniatyrbilde
 • Bilfag presenterer

  Bilbransjen kan være en yrkesvei for deg!

  miniatyrbilde
 • Bilfag-landslaget klar for World Skills Abu Dhabi 2017!

  I oktober braker det løs i de Forente Arabiske Emirater, nærmere bestemt hovedstaden Abu Dhabi. Det er duket for verdens største yrkeskonkurranse med over 1400 deltakere fra 80 land.

  miniatyrbilde

Fellessekretariatet for opplæringskontor og -ringer i bilfag
Kontaktperson: Vidar H Strande
c/o Norges Bilbransjeforbund  Middelthunsgate 27, 0368 Oslo
E-post: vidar.strande@nbf.no

facebook-link

Copyright 2018 Bilfag.no. Alle rettigheter