NBF & dating = sant

Kunnskapsminister Thorbjørn Røe Isaksen

80 elever, 15 bedrifter og Opplæringskontor fra Oslo og Akershus møttes på Næringslivets Hus. Anledning var NBFs speed-date der formålet var at elever skulle få lærlingplass. Kunnskapsminister Thorbjørn Røe Isaksen åpnet arrangementet.

- Som dating ellers handler nok denne speed-daten om å stirre hverandre dypt inn i øynene og stille de gode spørsmålene, sa Kunnskapsminister Thorbjørn Røe Isaksen når han åpnet arrangementet.

Kunnskapsministeren poengterte for lærlingene hvor viktig og riktig valget deres var. Norge trenger fagarbeidere, og lærlingordningen er sentral i utdannelsen av flinke fagfolk. Dessverre er situasjonen 30 prosent av de som søker læreplass normalt ikke får det – mange fordi de ikke får presentert seg skikkelig for bedriftene. På speed-daten fikk de anledning til å fortelle litt om seg selv og vise motivasjon.

- Som dating ellers er denne speed-daten et utrolig artig arrangement, hvor vi får satt fokus på lærlingeordningen. For det første bidrar det til at flere elever går sommeren i møte med vissheten om at de har læreplass fra høsten av, og vi klarer for det andre å snu hele rekrutteringssituasjonen. Nå skaper vi ikke en kamp om læreplasser, men bedriftene må kjempe om de beste lærlingene, sier Marit Heimdal, prosjektleder for rekruttering i NBF.

Det er 160 elever som har søkt læreplass i et av bilfagene fra høsten av, og arrangementet ble satt i stand for de elevene som ikke allerede har tegnet lærekontrakt.

NBF stod for arrangementet sammen med Utdanningsavdelingen i Oslo Kommune og Opplæringsavdelingen i Akershus. Hver elev fikk tre minutter med hver bedrift. Alle elevene møtte godt forberedt og hadde fått trening i både intervjusituasjonen og skriving av CV.

Alle bedriftene som deltok på arrangementet fikk treffe kandidater som de ønsket å snakke videre med om læreplass. Tilbakemelding fra elever, lærere og bedrifter har vært svært god.

Del
 • Skole NM 2018

  12.april gikk Skole NM 2018 for bilfag på Hamar og Elverum av stabelen. Det ble konkurrert innen Bilmekaniker Lette kjøretøy på Hamar Katedralskole og Bilskade og Lakk på Elverum Videregående skole.

  miniatyrbilde
 • Bilfag presenterer

  Bilbransjen kan være en yrkesvei for deg!

  miniatyrbilde
 • Bilfag-landslaget klar for World Skills Abu Dhabi 2017!

  I oktober braker det løs i de Forente Arabiske Emirater, nærmere bestemt hovedstaden Abu Dhabi. Det er duket for verdens største yrkeskonkurranse med over 1400 deltakere fra 80 land.

  miniatyrbilde

Fellessekretariatet for opplæringskontor og -ringer i bilfag
Kontaktperson: Vidar H Strande
c/o Norges Bilbransjeforbund  Middelthunsgate 27, 0368 Oslo
E-post: vidar.strande@nbf.no

facebook-link

Copyright 2018 Bilfag.no. Alle rettigheter