Sjåfør + mekaniker = sant!

På dag to av Gatebil har vi snakket med Fredric Aasbø og hans forhold til mekaniker-teamet.

Gatebil handler jo i utgangspunktet om motorsport, og bilfag.no har snakket med Fredric Aasbø fra SKI som kjører profesjonell drifting for Toyota. Til daglig befinner Fredric seg i USA hvor han kjører Formula Drift USA, men denne helgen kjører han på Rudskogen.

I Norge har Fredric med fire mekanikere som hjelper han på løp, og i følge han er dyktige mekanikere det viktigste støtteapparatet i hele crewet.

David og Fredric

David Riiber er hovedmekaniker i teamet, og har de siste døgnet jobbet uten søvn med en turbo og en topp-pakning som røk i går. "Hva er det det viktigste for deg hos en mekaniker, Fredric?" spurte bilfag.no, og fikk raskt til svar: - "Jeg trenger noen som leverer fra a-å, og som har en "drive" til å løse et problem. Det er ikke nødvendigvis den teknisk beste, men den som har et sterkt ønske om å nå mål." Det er helt tydelig at David leverer arbeid som er av høy kvalitet, for rett etter vår prat med Fredric Aasbø var bilen på banen igjen!

Videre har vi vært litt på jakt etter jenter dag to av Gatebil, og ble positivt overrasket over å finne to kvinnelige drifting-sjåfører! En fra Danmark og en fra Norge.

lene

Lene C. Westby kjører helt nybygget bil, dette er fjerde gang bilen er på bane, og i ettermiddag var hun klar for kvalifisering til VM i breisladd. Bilfag.no krysser fingrene for at vi ser henne i finalien i morgen!

Del
 • Skole NM 2018

  12.april gikk Skole NM 2018 for bilfag på Hamar og Elverum av stabelen. Det ble konkurrert innen Bilmekaniker Lette kjøretøy på Hamar Katedralskole og Bilskade og Lakk på Elverum Videregående skole.

  miniatyrbilde
 • Bilfag presenterer

  Bilbransjen kan være en yrkesvei for deg!

  miniatyrbilde
 • Bilfag-landslaget klar for World Skills Abu Dhabi 2017!

  I oktober braker det løs i de Forente Arabiske Emirater, nærmere bestemt hovedstaden Abu Dhabi. Det er duket for verdens største yrkeskonkurranse med over 1400 deltakere fra 80 land.

  miniatyrbilde

Fellessekretariatet for opplæringskontor og -ringer i bilfag
Kontaktperson: Vidar H Strande
c/o Norges Bilbransjeforbund  Middelthunsgate 27, 0368 Oslo
E-post: vidar.strande@nbf.no

facebook-link

Copyright 2018 Bilfag.no. Alle rettigheter