Sjåfør + mekaniker = sant!

På dag to av Gatebil har vi snakket med Fredric Aasbø og hans forhold til mekaniker-teamet.

Gatebil handler jo i utgangspunktet om motorsport, og bilfag.no har snakket med Fredric Aasbø fra SKI som kjører profesjonell drifting for Toyota. Til daglig befinner Fredric seg i USA hvor han kjører Formula Drift USA, men denne helgen kjører han på Rudskogen.

I Norge har Fredric med fire mekanikere som hjelper han på løp, og i følge han er dyktige mekanikere det viktigste støtteapparatet i hele crewet.

David og Fredric

David Riiber er hovedmekaniker i teamet, og har de siste døgnet jobbet uten søvn med en turbo og en topp-pakning som røk i går. "Hva er det det viktigste for deg hos en mekaniker, Fredric?" spurte bilfag.no, og fikk raskt til svar: - "Jeg trenger noen som leverer fra a-å, og som har en "drive" til å løse et problem. Det er ikke nødvendigvis den teknisk beste, men den som har et sterkt ønske om å nå mål." Det er helt tydelig at David leverer arbeid som er av høy kvalitet, for rett etter vår prat med Fredric Aasbø var bilen på banen igjen!

Videre har vi vært litt på jakt etter jenter dag to av Gatebil, og ble positivt overrasket over å finne to kvinnelige drifting-sjåfører! En fra Danmark og en fra Norge.

lene

Lene C. Westby kjører helt nybygget bil, dette er fjerde gang bilen er på bane, og i ettermiddag var hun klar for kvalifisering til VM i breisladd. Bilfag.no krysser fingrene for at vi ser henne i finalien i morgen!

 • Fylkesmesterskap i Bilfaget lette kjøretøy, Oppland 2017

  Tirsdag 7.mars ble Opplandsmesterskapet for VG2 kjøretøy elever avholdt på Otta Videregående skole. Vinneren av konkurransen ble Sander Tullut, som går videre til skole NM i Trondheim.

  miniatyrbilde
 • Få jobb, velg bilfag!

  Er du interessert I bil og liker tekniske utfordringer, da kan du få fagbrev innen bilfagene. Har du fagbrev får du jobb! Det er trygt og lurt å velge bilfag. Samtidig kan du jobbe med teknologi i verdensklasse, ha en karrierevei i fremtiden med mange muligheter og ikke minst sikker og god inntekt.

  miniatyrbilde
 • Vil du også bli europamester? Søk Bilfag!

  Gjør som europamesteren i bilmekanikk Ådne Sigurd Jelsa, velg en yrkesvei innen bilfagene. Du kan også bli best i ditt fag, alt er mulig!

  miniatyrbilde

Fellessekretariatet for opplæringskontor og -ringer i bilfag
Kontaktperson: Vidar H Strande
c/o Norges Bilbransjeforbund  Middelthunsgate 27, 0368 Oslo
E-post: vidar.strande@nbf.no

facebook-link

Copyright 2017 Bilfag.no. Alle rettigheter