Skolekonkurranse for VG2 elever i Oslo

Elever fra Kuben Yrkesarena, Stovner vgs og Etterstad vgs har i dag konkurrert om å bli beste VG2 elev i lette kjøretøy. De har i løpet av dagen fått seks forskjellige oppgaver hvor de skal løse elektroniske feil, feilsøke og gjennomføre firehjulskontroll med mer. Alle oppgaver skal utføres innenfor angitt tid.

Byråd for kunnskap og utdanning i Oslo, Anniken Hauglie åpnet konkurransen i dag. Hun understrekte at gjennomføring av skolekonkurranser er med på å styrke fagene og bidra til økt motivasjon blant ungdommen. "Oslo er et foregangsfylke, og Kuben er en foregangsskole når det kommer til å være tidlig ute med spennende aktiviteter for elevene. I tillegg er de gode til å ha et godt samarbeid med næringslivet" sa hun videre i åpningen. I tillegg understreket Stig Morten Nilsen, adm dir i Norges Bilbransjeforbund viktigheten av å rekruttere gode fagarbeidere. "Å jobbe med rekruttering er en av våre viktigste oppgaver. Vi har et stort behov for dyktige fagarbeidere, og konkurranser bidrar til å gjøre bilfagene mer attraktive."

Rektor ved Kuben Yrkesarena, Kjell Ove Hauge forteller at det har vært et økt faglig trykk i undervisningen frem mot konkurransen i lette kjøretøy. Dette har ført til at alle elevene har vært mer aktive i undervisningen, ikke bare de elevene som skal delta i selve konkurransen. "Vi ønsker oss flere konkurranser av denne typen, og ikke bare mot andre skoler men også interne konkurranser her på vår skole. Dette hever kvaliteten på undervisningen, og elevene blir mer motivert når de har et mål å trene frem mot. Så er det også helt fantastisk at bransjen er så villige til å bidra til å gjennomføre denne konkurransen. Skolen henger jo alltid litt etter utviklingen som skjer i bedriftene, dette er en fin måte å vise elevene hva de har i vente når de etter hvert kommer seg ut i jobb" sier han.

Kjell Ove Hauge, Rektor ved Kuben Yrkesarena

Kjell Ove Hauge, Rektor ved Kuben Yrkesarena

Elevene møtte spente og forventningsfulle opp til oppstart av konkurransen kl 09.00. Ved lunsjtider snakket jeg med et par av deltakerne som fortalte at oppgavene var vanskelige og at det var utfordrende med tiden. Den gikk mye fortere enn hva man trodde. Og det var lenge vanskelig å skille mellom deltakerne, lenge var det veldig jevnt. Men den som til sist trakk det lengste strået var Tora Kuvås fra Kuben. "Dette var kjempeherlig, og utrolig morsomt å delta!" var hennes spontane reaksjon etter premieutdelingen. Zakarias fra Etterstad og Hamza, også fra Kuben endte på henholdsvis 2. og 3. plass.

Hamsa (Kuben), Tora (Kuben) og Zakarias (Etterstad)

Hamza (Kuben), Tora (Kuben) og Zakarias (Etterstad)

Arrangementet var svært vellykket, og det er allerede besluttet at neste års skolekonkurranse for Osloskolen skal arrangeres på Stovner vgs. Det er bare for VG1 elever å starte med trening.

Opplegget for skolekonkurranser er en av mange aktiviteter i rekrutteringsprosjektet som er i regi av Norges Bilbransjeforbund, Bilimportørenes Landsforening og Autobransjens Leverandørforening. Selve konkurransen gjennomføres i samarbeid med skolene og lokale opplæringskontor.

Del
 • Skole NM 2018

  12.april gikk Skole NM 2018 for bilfag på Hamar og Elverum av stabelen. Det ble konkurrert innen Bilmekaniker Lette kjøretøy på Hamar Katedralskole og Bilskade og Lakk på Elverum Videregående skole.

  miniatyrbilde
 • Bilfag presenterer

  Bilbransjen kan være en yrkesvei for deg!

  miniatyrbilde
 • Bilfag-landslaget klar for World Skills Abu Dhabi 2017!

  I oktober braker det løs i de Forente Arabiske Emirater, nærmere bestemt hovedstaden Abu Dhabi. Det er duket for verdens største yrkeskonkurranse med over 1400 deltakere fra 80 land.

  miniatyrbilde

Fellessekretariatet for opplæringskontor og -ringer i bilfag
Kontaktperson: Vidar H Strande
c/o Norges Bilbransjeforbund  Middelthunsgate 27, 0368 Oslo
E-post: vidar.strande@nbf.no

facebook-link

Copyright 2018 Bilfag.no. Alle rettigheter