Skolekonkurranser motiverer bilfagelever!

Bjørnar og Aleksander fra Verdal vgs
Bjørnar og Aleksander fra Verdal vgs

– Dette var artig, dette bør gjøres hvert år for bilfagelevene, sier Bjørnar og Aleksander som vant skolekonkurranse i lette kjøretøy i Nord Trøndelag sist uke.

Steinkjer videregående skole var vertskap for konkurransen, og elevene fikk tre oppgaver som hver skulle løses på 45 minutter. Elevene skulle bryne seg på både registerreim, bremser og en elektrooppgave før vinnerlaget skulle kåres. Og lagene var fra både Verdal, Steinkjer og Namsos videregående skoler.

– Dette frister til gjentakelse, forteller kjøretøylærer Gunnar Pedersen. Dette er en fin arena for elever fra forskjellige skoler å treffe hverandre, og det er også positivt for lærerne. Her må vi samarbeide om å utforme oppgaver og bli kjent med hverandres undervisning, forteller han videre.

Per Kristian Storstad og Gunnar Pedersen

Per-Kristian Storstad fra fagopplæringsavdelingen i Nord Trøndelag og initiativtaker Gunnar Pedersen, faglærer ved Verdal vgs.

At det er viktig å rekruttere til yrkesfagene er de fleste enige om, også at skolekonkurranser er motiverende begynner det å bli en felles forståelse for. Til neste år vil det derfor av WorldSkills Norway arrangeres NM for yrkesfagelever, deriblant bilfagene.

– Vi i Nord Trøndelag Fylkeskommune er svært positiv til at skolene arrangerer skolekonkurranser. Dette skaper publisitet og positiv oppmerksomhet til yrkesfagene, det bedrer omdømmet og det hever skolene som arrangerer konkurransene, sier Per-Kristian Storstad ved fagopplæringsavdelingen i fylket.

Det ble som tidligere avslørt kåret et vinnerlag fra Verdal, men det var fornøyde deltakere og lærere fra samtlige skoler. I tillegg var det lokale opplæringskontoret helt avgjørende for at konkurransen kunne gjennomføres. De stilte med dommere og flotte premier. Flere elever påpekte at de hadde lært mye i løpet av dagen, både å organisere tiden sin, og det å bli flinkere til å forklare hva man faktisk hadde gjort av arbeid under konkurransen. I tillegg var konkurransen et motiverende mål å jobbe mot.

– For ikke å snakke om er dette en super trening opp mot praktisk eksamen, konkluderer Bjørnar og Aleksander med.

I svært mange fylker har det blitt gjennomført skolekonkurranse for vg2 elever som går på et av bilfagene denne våren. Skolekonkurranser er initiert av rekrutteringsprosjektet i bilbransjen som driftes av Norges Bilbransjeforbund, Bilimportørenes Landsforening og Autobransjens Leverandørforening. I tillegg samarbeider rekrutteringsprosjektet tett med WorldSkills Norway om innføring av skolekonkurranser som undervisningsmetode i videregående skole. Til neste år arrangeres det NM, og skolene i Nord Trøndelag er klare for å være med!

Deltakere, dommere og lærere

Del
 • Skole NM 2018

  12.april gikk Skole NM 2018 for bilfag på Hamar og Elverum av stabelen. Det ble konkurrert innen Bilmekaniker Lette kjøretøy på Hamar Katedralskole og Bilskade og Lakk på Elverum Videregående skole.

  miniatyrbilde
 • Bilfag presenterer

  Bilbransjen kan være en yrkesvei for deg!

  miniatyrbilde
 • Bilfag-landslaget klar for World Skills Abu Dhabi 2017!

  I oktober braker det løs i de Forente Arabiske Emirater, nærmere bestemt hovedstaden Abu Dhabi. Det er duket for verdens største yrkeskonkurranse med over 1400 deltakere fra 80 land.

  miniatyrbilde

Fellessekretariatet for opplæringskontor og -ringer i bilfag
Kontaktperson: Vidar H Strande
c/o Norges Bilbransjeforbund  Middelthunsgate 27, 0368 Oslo
E-post: vidar.strande@nbf.no

facebook-link

Copyright 2018 Bilfag.no. Alle rettigheter