Snart er skolen over for i år!

Våren står foran oss, og med den mange unge håpefulle som har søkt læreplass. Det beste for ungdommen er hvis denne er i boks før ferien starter.

Det er veldig kjedelig for mange å starte på sommerferien uten å være sikker på hva man skal gjøre til høsten, derfor er det mange som gjerne vil ha tegnet kontrakt om læreplass så tidlig som mulig og aller helst før sommerferien starter. Men hvis du sitter hjemme og venter på at VIGO skal ta kontakt med deg og tilby læreplass, så har jeg nyheter til deg: VIGO kommer neppe til å ringe. Derfor kan være greit å ta litt ansvar for å skaffe læreplass selv.

60 VG2 elever ved Byåsen videregående skole i Trondheim fikk fredag besøk fra Bilfag (Norges Bilbransjeforbund) og Opplæringskontoret for bilfag i Trondheim. De hadde et viktig budskap i forkant av den siste perioden elevene skulle være ute i Prosjekt til fordypning (PTF).

Ole Johan Brovold snakker med elever på Byåsen vgs

– Vær aktiv, markedsfør deg selv som bedriftens neste lærling og vis interesse for de oppgavene du blir satt til. De fleste lærlinger rekrutteres gjennom PTF, så nå har dere alle muligheter til enten å skaffe dere læreplass, alternativt gode referanser for fremtiden, forteller Ole Johan Brovold som er leder av opplæringskontoret.

I tillegg til en gjennomgang av hva som er lurt å huske på i løpet av PTF oppholdet, så fikk elevene også en rekke tips til hvordan de selv kan søke seg læreplass. Mange bedrifter setter pris på å motta en søknad fra elevene, så de fikk en gjennomgang av både CV, søknad og tips til hva innholdet i disse bør være. I tillegg ble det snakket om hva bedriftene ser etter når de ansetter, og hvor viktig både personlige og sosiale egenskaper er for å skape godt arbeidsmiljø og god kundekontakt.

"Nyttig", "Veldig bra", "Mange gode tips" var tilbakemeldingene fra elevene i etterkant.

Lærerne ved Byåsen var også godt fornøyd med opplegget.                                                                                    – Dette var viktig for elevene, det har stor effekt at det kommer noen fra bransjen og forteller om bransjens krav. Og elevene synes dette var nyttig, vi merket at de fulgte godt med. Også er det viktig at de skjønner at det ikke bare er den tekniske kunnskapen som er viktig, men også egenskaper ved dem. Det er nok ikke så mange som har tenkt over det, forteller de.

Lærere ved Byåsen vgs: Jorulf, Odd, Bjørn og Per Magnar

Lærere ved Byåsen vgs: Jorulf, Odd, Bjørn og Per Magnar

Så da er det bare å håpe at bedriftene står med armene åpne når elevene er på jakt etter læreplass.

Del
 • Skole NM 2018

  12.april gikk Skole NM 2018 for bilfag på Hamar og Elverum av stabelen. Det ble konkurrert innen Bilmekaniker Lette kjøretøy på Hamar Katedralskole og Bilskade og Lakk på Elverum Videregående skole.

  miniatyrbilde
 • Bilfag presenterer

  Bilbransjen kan være en yrkesvei for deg!

  miniatyrbilde
 • Bilfag-landslaget klar for World Skills Abu Dhabi 2017!

  I oktober braker det løs i de Forente Arabiske Emirater, nærmere bestemt hovedstaden Abu Dhabi. Det er duket for verdens største yrkeskonkurranse med over 1400 deltakere fra 80 land.

  miniatyrbilde

Fellessekretariatet for opplæringskontor og -ringer i bilfag
Kontaktperson: Vidar H Strande
c/o Norges Bilbransjeforbund  Middelthunsgate 27, 0368 Oslo
E-post: vidar.strande@nbf.no

facebook-link

Copyright 2018 Bilfag.no. Alle rettigheter