Spennende oppgaver for Chassispåbyggere!

Hva gjør du hvis du har behov for en bil som skal tåle en mineeksplosjon, eller en bil som må ha et svingningsdempet PC rack i lasterommet? Du kontakter det nærmeste du kan komme Reodor Felgen, og sjansen er stor for at du finner han på Werk Lørenskog. De driver med chassiepåbygg.

Werk Lørenskog er et selskap i Bertel O. Steen konsernet (BOS), og har siden mai 1996 behovstilpasset biler. Dette innebærer for eksempel biler som brukes av Statens Vegvesen til veimerking må få montert malingsbeholdere, malingssprøyter og sensorer. Eller innredning av biler med behov for høyt sikkerhetsnivå til kjøring av pengetransport. Dette er spesialtilpasninger som må lages i hvert enkelt tilfelle, svært lite er prefabrikert og løsningene tenkes ut underveis i prosessen. Chassiepåbygger er et svært kreativt yrke med andre ord.

Ørnulf Johansen, Produktutvikler

Ørnulf Johansen, Produktutvikler

Totalt er det 12 ansatte på Werk Lørenskog, og mange av dem har vært med siden starten. Det er lite gjennomtrekk av ansatte, og de skryter både av arbeidsmiljøet og arbeidsoppgavene. Ørnulf Johansen er produktutvikler og har jobbet i BOS siden 1988. Han forteller entusiastisk om arbeidet de utfører "Vi bygger om biler helt fra bunnen av her, og bruker ca. 250 timer på en politibil som også skal kunne brukes til persontransport. Da utstyrer vi den med alt nødvendig samband, lys, hyller til utstyr og isolerte sitteplasser bak. Det er mye elektronikk som skal fungere, og vi må bruke materialer som skal tåle en støyt. Det er få bilverksteder som både har verksted, sveiseverksted og snekkerverksted under samme tak."

Hos Werk Lørenskog finner vi også Ole Thomas Berg Rasmussen (18). Han er en av fire som har startet som lærling i chassipåbyggerfaget i år. I utgangspunktet ville han egentlig bli vanlig bilmekaniker, men så traff han Ole Herman Løvstad fra BOS på et speed date arrangement i mai. Dette førte til at han ble invitert opp til Werk Lørenskog for å besøke bedriften og se om han kunne tenke seg en læreplass her. "Når jeg var på besøk her synes jeg dette så veldig interessant ut" forteller Ole Thomas. "Jeg har vært interessert i bil side jeg var fire år, så det var klart at jeg skulle jobbe med bil. Jeg var litt usikker i starten når jeg begynte her, det er mange ledninger å holde styr på. Men nå trives jeg veldig godt med det jeg holder på med. Og så er det en viktig jobb vi gjør. Hverdagene som chassipåbygger er aldri like, det er nye utfordringer hver dag" avslutter Ole Thomas med. Han ønsker å stå i faget sitt i mange år fremover, og helst hos Werk Lørenskog.

Ole Thomas Berg Rasmussen, lærling i chassipåbygg

Ole Thomas Berg Rasmussen, lærling i chassipåbygg

Del
 • Skole NM 2018

  12.april gikk Skole NM 2018 for bilfag på Hamar og Elverum av stabelen. Det ble konkurrert innen Bilmekaniker Lette kjøretøy på Hamar Katedralskole og Bilskade og Lakk på Elverum Videregående skole.

  miniatyrbilde
 • Bilfag presenterer

  Bilbransjen kan være en yrkesvei for deg!

  miniatyrbilde
 • Bilfag-landslaget klar for World Skills Abu Dhabi 2017!

  I oktober braker det løs i de Forente Arabiske Emirater, nærmere bestemt hovedstaden Abu Dhabi. Det er duket for verdens største yrkeskonkurranse med over 1400 deltakere fra 80 land.

  miniatyrbilde

Fellessekretariatet for opplæringskontor og -ringer i bilfag
Kontaktperson: Vidar H Strande
c/o Norges Bilbransjeforbund  Middelthunsgate 27, 0368 Oslo
E-post: vidar.strande@nbf.no

facebook-link

Copyright 2018 Bilfag.no. Alle rettigheter