Stabile søkertall til bilfagene

1. mars gikk søknadsfristen til videregående opplæring ut, og nå er søkertallene klare. Det er positive tall for bilbransjen totalt sett.

Totalt er det 99 flere elever som har søkt seg til VG2 kjøretøy, men dessverre er det en liten nedgang i antall elever som søker seg til VG2 Bilskade, Lakk Og Karosseri (21 stk). Det er også en liten nedgang i antall søkere til læreplass til bilfagene (38 stk). Men totalt kan vi si at søkertallene er stabile.

Verre er det for innsøkingen til VG1 Teknikk og industriell produksjon (TIP). Sammenlignet med i fjor er det i år en nedgang på hele 11% søkere til TIP.

 –Det er gledelig at vi har en stabil søking til bilfagene til tross for den store    nedgangen i søkingen til TIP. Dette har nok en klar sammenheng med alle skriveriene om nedbemanninger i oljebransjen, og trenger ikke nødvendigvis å ha noe med bilbransjen å gjøre. Tvert imot ser vi at bilsalget holder seg stabilt og det er ingenting som tilsier at det vil komme en vesentlig nedtur i vår bransje, sier fagsjef for opplæring og rekruttering i Norges Bilbransjeforbund (NBF).

Gunnar Bjørntvedt, Fagsjef for opplæring og rekruttering i NBF

Gunnar Bjørntvedt, Fagsjef for opplæring og rekruttering i NBF

I dag ble også NHOs Kompetansebarometer lansert, og det viser at det fortsatt er et stort behov for faglært arbeidskraft. Av NBFs medlemmer er det 53% som sier at de har et udekket kompetansebehov i dag, og dette er en økning fra i fjor på 4%.

–NHOs kompetansebarometer er et viktig innspill til det kompetansebehovet vi kommer til å ha i fremtiden. Vi må forankre yrkesfaglig utdanning og fagskolesystemet som en attraktiv karrierevei. Vi må dunke inn dette viktige budskapet til unge som skal velge utdanning. Samfunnet trenger flere med fagbrev, sa kunnskapsminister Thorbjørn Røe Isaksen i sin kommentar under dagens lansering.

Kunnskapsminister Thorbjørn Røe Isaksen

Kunnskapsminister Thorbjørn Røe Isaksen

Skal vi møte det fremtidige kompetansebehovet vi ser bedriftene etterspør må også bransjen ta ansvar og stille flere læreplasser til rådighet, så flere får fullført et fagbrev. Det vil vi alle tjene på.

Del
 • Skole NM 2018

  12.april gikk Skole NM 2018 for bilfag på Hamar og Elverum av stabelen. Det ble konkurrert innen Bilmekaniker Lette kjøretøy på Hamar Katedralskole og Bilskade og Lakk på Elverum Videregående skole.

  miniatyrbilde
 • Bilfag presenterer

  Bilbransjen kan være en yrkesvei for deg!

  miniatyrbilde
 • Bilfag-landslaget klar for World Skills Abu Dhabi 2017!

  I oktober braker det løs i de Forente Arabiske Emirater, nærmere bestemt hovedstaden Abu Dhabi. Det er duket for verdens største yrkeskonkurranse med over 1400 deltakere fra 80 land.

  miniatyrbilde

Fellessekretariatet for opplæringskontor og -ringer i bilfag
Kontaktperson: Vidar H Strande
c/o Norges Bilbransjeforbund  Middelthunsgate 27, 0368 Oslo
E-post: vidar.strande@nbf.no

facebook-link

Copyright 2018 Bilfag.no. Alle rettigheter