Stort besøk på Oslo MotorShow!

Siste helg gikk Oslo MotorShow av stabelen, bilfag.no var selvfølgelig tilstede med stand, og med bilen til nyslåtte verdensmester Fredric Aasbø.

Omtrent 40.000 besøkende fant veien til Lillestrøm disse dagene, at folk er interessert i bil er hevet over enhver tvil! Og det var stander for enhver ting, for lekebiler, for bilpleie, for motorsykler, for gocarts, det er nesten ikke tall for alle utstillere som var tilstede. Men bilfag.no var der da og snakket med ungdommer og foreldre om det å jobbe med bil.

Fredag var den store dagen hvor skoleklasser var invitert, og det var stort besøk fra skoler som kom både kort- og langveisfra. Og midt i strømmen av besøkende skoleklasser var også VG1 TIP fra Bleiker vgs i Asker. Der fant vi også Kasper Markegård, som vi skal følge gjennom skole, og forhåpentligvis læretid.

- Hvordan går det? spurte jeg Kasper.

- Det har vært så morsom å bli kjent med nye folk! Det er noe helt annet å gå på videregående enn å gå på ungdomsskolen. Vi er to dager i uken på verkstedet. Til nå har vi blant annet blitt kjent med de forskjellige maskinene, vi har lært dreiing, fresing, sveising, plateknekking og om hydraulikk. Det er så mye mer motiverende å lære praktisk. Også må vi ta mere ansvar selv i forhold til det vi skal lære. Det krever mer, men det går bra.

– Også får vi jo være med på morsomme arrangementer, som Oslo MotorShow! Og det var vel det jeg fikk ut av Kasper før fire store hallområder spekket med motor i alle former skulle utforskes…

Elever fra VG1 TIP

Kasper Markegård med klassekompisene Martin og Jonas

De som bemannet bilfag's stand forteller om stor interesse og godt besøk. De har gjort en super jobb med å markedsføre bilfagene.

Del
 • Skole NM 2018

  12.april gikk Skole NM 2018 for bilfag på Hamar og Elverum av stabelen. Det ble konkurrert innen Bilmekaniker Lette kjøretøy på Hamar Katedralskole og Bilskade og Lakk på Elverum Videregående skole.

  miniatyrbilde
 • Bilfag presenterer

  Bilbransjen kan være en yrkesvei for deg!

  miniatyrbilde
 • Bilfag-landslaget klar for World Skills Abu Dhabi 2017!

  I oktober braker det løs i de Forente Arabiske Emirater, nærmere bestemt hovedstaden Abu Dhabi. Det er duket for verdens største yrkeskonkurranse med over 1400 deltakere fra 80 land.

  miniatyrbilde

Fellessekretariatet for opplæringskontor og -ringer i bilfag
Kontaktperson: Vidar H Strande
c/o Norges Bilbransjeforbund  Middelthunsgate 27, 0368 Oslo
E-post: vidar.strande@nbf.no

facebook-link

Copyright 2018 Bilfag.no. Alle rettigheter