Stort besøk på Oslo MotorShow!

Siste helg gikk Oslo MotorShow av stabelen, bilfag.no var selvfølgelig tilstede med stand, og med bilen til nyslåtte verdensmester Fredric Aasbø.

Omtrent 40.000 besøkende fant veien til Lillestrøm disse dagene, at folk er interessert i bil er hevet over enhver tvil! Og det var stander for enhver ting, for lekebiler, for bilpleie, for motorsykler, for gocarts, det er nesten ikke tall for alle utstillere som var tilstede. Men bilfag.no var der da og snakket med ungdommer og foreldre om det å jobbe med bil.

Fredag var den store dagen hvor skoleklasser var invitert, og det var stort besøk fra skoler som kom både kort- og langveisfra. Og midt i strømmen av besøkende skoleklasser var også VG1 TIP fra Bleiker vgs i Asker. Der fant vi også Kasper Markegård, som vi skal følge gjennom skole, og forhåpentligvis læretid.

- Hvordan går det? spurte jeg Kasper.

- Det har vært så morsom å bli kjent med nye folk! Det er noe helt annet å gå på videregående enn å gå på ungdomsskolen. Vi er to dager i uken på verkstedet. Til nå har vi blant annet blitt kjent med de forskjellige maskinene, vi har lært dreiing, fresing, sveising, plateknekking og om hydraulikk. Det er så mye mer motiverende å lære praktisk. Også må vi ta mere ansvar selv i forhold til det vi skal lære. Det krever mer, men det går bra.

– Også får vi jo være med på morsomme arrangementer, som Oslo MotorShow! Og det var vel det jeg fikk ut av Kasper før fire store hallområder spekket med motor i alle former skulle utforskes…

Elever fra VG1 TIP

Kasper Markegård med klassekompisene Martin og Jonas

De som bemannet bilfag's stand forteller om stor interesse og godt besøk. De har gjort en super jobb med å markedsføre bilfagene.

 • Fylkesmesterskap i Bilfaget lette kjøretøy, Oppland 2017

  Tirsdag 7.mars ble Opplandsmesterskapet for VG2 kjøretøy elever avholdt på Otta Videregående skole. Vinneren av konkurransen ble Sander Tullut, som går videre til skole NM i Trondheim.

  miniatyrbilde
 • Få jobb, velg bilfag!

  Er du interessert I bil og liker tekniske utfordringer, da kan du få fagbrev innen bilfagene. Har du fagbrev får du jobb! Det er trygt og lurt å velge bilfag. Samtidig kan du jobbe med teknologi i verdensklasse, ha en karrierevei i fremtiden med mange muligheter og ikke minst sikker og god inntekt.

  miniatyrbilde
 • Vil du også bli europamester? Søk Bilfag!

  Gjør som europamesteren i bilmekanikk Ådne Sigurd Jelsa, velg en yrkesvei innen bilfagene. Du kan også bli best i ditt fag, alt er mulig!

  miniatyrbilde

Fellessekretariatet for opplæringskontor og -ringer i bilfag
Kontaktperson: Vidar H Strande
c/o Norges Bilbransjeforbund  Middelthunsgate 27, 0368 Oslo
E-post: vidar.strande@nbf.no

facebook-link

Copyright 2017 Bilfag.no. Alle rettigheter