Tre lykkelige gullvinnere har Brasil i sikte!

Etter tre intense dager i Trondheim Spektrum kunne tre fornøyde deltakere titulere seg med tittelen Norgesmester. Det ble gull i billakkering til Åse Brekke Roe (Telemark), gull i bilmekanikerfaget til Ådne Sigurd Jelsa (Rogaland) og gull i bilskadefaget til Anders Lint Moland (Rogaland). Alle tre skal representere Norge under WorldSkills i Brasil neste sommer.

Det har vært lange dager i Trondheim Spektrum denne uken under Yrkes-NM. Totalt har det vært 27 deltakere i bilfagene, i tillegg til fire deltakere fra Sverige og Danmark. Oppgavene har vært mange og vanskelige, i tillegg til at de var tidsbegrenset. Flere at deltakerne har følt presset på kroppen, og det var tydelig nervøse ungdommer som stilte til start tirsdagen.

I tre hele dager har de jobbet under press, og det foran et stort antall publikummere. Totalt har det vært 26.000 besøkende under Yrkes-NM. I hovedsak har det vært elever fra ungdomsskoler og videregående skoler i Trøndelagsfylkene, hvilket gjør Yrkes-NM til en utmerket rekrutteringsarena. Bilfag var representert med en stor stand, og lokal bilbransje stilte velvillig opp med lærlinger og øvrige ansatte til å bemanne standen. Det har vært stor interesse for bilfagene disse dagene.

I tillegg har vi for første gang livestreamet NM, og vi vet at det har vært mange skoler og bedrifter som har hatt sendingene via bilfag.no på i klasserom og pauserom.

Et så stort arrangement lar seg ikke gjennomføre uten velvillige sponsorer, så vi vil særlig takke Toyota Norge, Holgers, Würth Norge, Car-o-Liner, Glasurit og Mirka for fantastisk deltakelse under NM.

Medaljeplasseringen for bilfagene ble som følger:

Billakkererfaget

1. Åse Brekke Roe, 41652437, Tresland Bilskade, Telemark

2. Anders Sømme, 98898885, Klepp Auto, Rogaland

og Arnstein Hermann, 41602827, Steinkjer Bilskade, Nord-Trøndelag

 

Bilmekanikerfaget

1. Ådne Sigurd Jelsa, 95029929, Bilia AS avd. Forus, Rogaland

2. Håkon Steinsvik, 90971756, Nor Diesel AS, Tromsø

3. Ali Rifai Sarrage, Møller Bil Etterstad, Oslo

 

Bilskadefaget

1. Anders Lint Moland, 99550709, Førde Auto, Rogaland

2. Martin Hvidsten, 95780153, Toyota Horten, Vestfold

3. Anders Berngtson Hasleberg, 90809061, Auto XL, Telemark

Bilfag gratulerer samtlige deltakere for en fantastisk innsats!

Del
 • Skole NM 2018

  12.april gikk Skole NM 2018 for bilfag på Hamar og Elverum av stabelen. Det ble konkurrert innen Bilmekaniker Lette kjøretøy på Hamar Katedralskole og Bilskade og Lakk på Elverum Videregående skole.

  miniatyrbilde
 • Bilfag presenterer

  Bilbransjen kan være en yrkesvei for deg!

  miniatyrbilde
 • Bilfag-landslaget klar for World Skills Abu Dhabi 2017!

  I oktober braker det løs i de Forente Arabiske Emirater, nærmere bestemt hovedstaden Abu Dhabi. Det er duket for verdens største yrkeskonkurranse med over 1400 deltakere fra 80 land.

  miniatyrbilde

Fellessekretariatet for opplæringskontor og -ringer i bilfag
Kontaktperson: Vidar H Strande
c/o Norges Bilbransjeforbund  Middelthunsgate 27, 0368 Oslo
E-post: vidar.strande@nbf.no

facebook-link

Copyright 2018 Bilfag.no. Alle rettigheter