Trist avsluting på Gatebil

Dagen i dag på Gatebil ble avsluttet etter en alvorlig ulykke under frikjøringen.

En person ble livstruende skadet, og tre andre lettere skadet under dagens arrangement på Rudskogen. Finalen i VM i breisladd ble avlyst, i tillegg til påfølgende kjøring. Det var tydelig at hendelsen preget både arrangører og deltakere, og det er fortsatt uklart om tilstanden til han som ble hardest skadet.

Bilfag-standen fikk tideligere på dagen besøk av Anders Klerud som kjører for Team Drift-Monkey. Han kjører NM rundene i drifting, og ligger etter første runde på 8. plass. Men han kunne også fortelle at han hadde sveiset flere deler på vår utstilte mini-racingbil fra Høgskolen i Østfold. Det ble et rørende gjensyn mellom bil og mann:-)

Anders Klerud

Team Drift-Monkey har med to erfarne mekanikere til Gatebil, som har tre biler som må håndteres.

Vi har også hatt veldig godt besøk på Bilfag-standen i løpet av helgen, og svært mange har forsøkt seg på quizen vår. Oppgaven var å navngi 10 komponenter i en Volvo 2,5 l 140 hk motor, både på engelsk og norsk. 75 håpefulle forsøkte seg, men kun tre stykker klarte å svare riktig. En Ipad Mini ble vunnet av Stian Thorvaldsen, gratulerer!

Våre tanker går i kveld til berørte og arrangører av Gatebil etter dagens ulykke på Rudskogen.

 • Fylkesmesterskap i Bilfaget lette kjøretøy, Oppland 2017

  Tirsdag 7.mars ble Opplandsmesterskapet for VG2 kjøretøy elever avholdt på Otta Videregående skole. Vinneren av konkurransen ble Sander Tullut, som går videre til skole NM i Trondheim.

  miniatyrbilde
 • Få jobb, velg bilfag!

  Er du interessert I bil og liker tekniske utfordringer, da kan du få fagbrev innen bilfagene. Har du fagbrev får du jobb! Det er trygt og lurt å velge bilfag. Samtidig kan du jobbe med teknologi i verdensklasse, ha en karrierevei i fremtiden med mange muligheter og ikke minst sikker og god inntekt.

  miniatyrbilde
 • Vil du også bli europamester? Søk Bilfag!

  Gjør som europamesteren i bilmekanikk Ådne Sigurd Jelsa, velg en yrkesvei innen bilfagene. Du kan også bli best i ditt fag, alt er mulig!

  miniatyrbilde

Fellessekretariatet for opplæringskontor og -ringer i bilfag
Kontaktperson: Vidar H Strande
c/o Norges Bilbransjeforbund  Middelthunsgate 27, 0368 Oslo
E-post: vidar.strande@nbf.no

facebook-link

Copyright 2017 Bilfag.no. Alle rettigheter