Videokampanje for lærlinger og unge fagarbeidere!

Vi kjører i gang en video konkurranse! Film deg selv på jobb og fortell hva du gjør i løpet av en arbeidsdag. Hvorfor valgte du å jobbe med bil? Beste innsendte film premieres med et GoPro HD HERO3 kamera.

Vi skal sette i gang med en videokampanje i forbindelse med Yrkes-NM. Målet er å få flest mulig lærlinger og unge fagarbeidere til å lage videosnutter på ca 120 sekunder fra sitt arbeidssted hvor de forteller om jobben sin og valg av yrke.

Filmene skal lastes opp til en egen kampanjenettside, og dette er et fellesprosjekt i samarbeid med flere landsforeninger i NHO. Målet er å få vist frem alle de flotte lærlingene/ unge faglærte vi har i bransjen vår, og de beste filmene vil vi legge ut i eget galleri på her på bilfag.no. Vi håper også at vi får inn noen filmer til Yrkes-NM som vi da vil vise på storskjerm i Trondheim Spektrum.

Vi vil gjerne ha filmer fra alle bilfagene, alt fra mekanikerne til chassispåbyggere

Selve kampanjen er i samarbeid med WeVideo, som er et veldig enkelt redigeringsverktøy for film:

 1. Kampanjesiden finner dere her: https://www.nho.no/Prosjekter-og-programmer/yrkesfag/
 2. Man må lage egen bruker, og man kan lage og redigere filmer på PC eller smarttelefon. Last ned WeVideo app i app-store eller Google play for android, bruk kodeordet NHO2014 ved innlogging. (Dette gjelder kun mobil, ikke opplasting via PC).

Her er en liten instruksjonsfilm som viser hvordan man lager og redigerer filmer: https://www.youtube.com/watch?v=-ItsNX2sYRs&list=UUYKxnjdIcWS8_Uxn7zWZUSA

Husk at det bør filmes med liggende telefon.

Hvis du har Iphone kan det lønne seg å laste ned Ios 8.02 oppdateringen før man laster ned app'en for å få tilgang til å legge på musikk.

Kampanjen varer fra nå, og ut november måned.

Spørsmål? Ta kontakt med marit.heimdal@nbf.no tel. 98295202

 • Fylkesmesterskap i Bilfaget lette kjøretøy, Oppland 2017

  Tirsdag 7.mars ble Opplandsmesterskapet for VG2 kjøretøy elever avholdt på Otta Videregående skole. Vinneren av konkurransen ble Sander Tullut, som går videre til skole NM i Trondheim.

  miniatyrbilde
 • Få jobb, velg bilfag!

  Er du interessert I bil og liker tekniske utfordringer, da kan du få fagbrev innen bilfagene. Har du fagbrev får du jobb! Det er trygt og lurt å velge bilfag. Samtidig kan du jobbe med teknologi i verdensklasse, ha en karrierevei i fremtiden med mange muligheter og ikke minst sikker og god inntekt.

  miniatyrbilde
 • Vil du også bli europamester? Søk Bilfag!

  Gjør som europamesteren i bilmekanikk Ådne Sigurd Jelsa, velg en yrkesvei innen bilfagene. Du kan også bli best i ditt fag, alt er mulig!

  miniatyrbilde

Fellessekretariatet for opplæringskontor og -ringer i bilfag
Kontaktperson: Vidar H Strande
c/o Norges Bilbransjeforbund  Middelthunsgate 27, 0368 Oslo
E-post: vidar.strande@nbf.no

facebook-link

Copyright 2017 Bilfag.no. Alle rettigheter