Til deg som er elev

Vil du jobbe med spennende og varierte oppgaver?

En utdanning til bilbransjen innebærer både skole og praktisk opplæring i bedrift. I tillegg er det en utdanning hvor du får lønn som lærling. Du vil altså ikke slite med nedbetaling av studiegjeld de neste 20 årene, og du er ferdig med utdanningen din lenge før de som velger studiespesialiserende. Å velge seg til yrkesfag er et smart valg. Faglært arbeidskraft vil det alltid være behov for, og i bilbransjen er det gode karrieremuligheter.

For å utdanne deg til et av bilfagene må du etter ungdomsskolen velge deg til VG1 TIP (teknisk industriell produksjon), og videre til VG2 Kjøretøy eller VG2 Bilskade/ Lakk. Da har du muligheten til å velge mellom 9 forskjellige yrker.

Du skal i løpet av VG1 og VG2 være i praksis ute i en bedrift, her lærer du masse om bil. Når du er ferdig med VG2 skal du bli lærling i det yrket du velger å utdanne deg til. Da er det du, sammen med sjefen din i samarbeid med et opplæringskontor som har ansvar for at du blir ferdig utdannet. Lurer du på hva et opplæringskontor er? Sjekk her

Du vil få lærlingelønn i den tiden du er lærling. Etter to år skal du gå opp til fagprøve i faget ditt, når du har bestått denne vil du få fagbrev og er ferdig utdannet. De fleste jobber videre i den bedriften de har vært lærling i, men det er også mulig å søke jobb et annet sted.

Trenger du tips til CV og søknad? Sjekk denne nettsiden: www.viktigvalg.no.

Del

Kontaktinformasjon

Fellessekretariatet for opplæringskontor og -ringer i bilfag
Kontaktperson: Vidar H Strande
c/o Norges Bilbransjeforbund  Middelthunsgate 27, 0368 Oslo
E-post: vidar.strande@nbf.no

Facebook

facebook-link

Copyright 2018 Bilfag.no. Alle rettigheter