Til deg som er foreldre/ foresatt

Vi ønsker alle det beste for våre barn og vil være trygge på at det vil gå dem godt her i livet. Men innebærer det nødvendigvis at alle skal ta høyere utdanning?

Det er faktisk ikke det kompetansebehovet bedriftene i Norge sier at de har mest behov for. AS Norge har behov for faglært arbeidskraft, og med et fagbrev i bunn har du en rekke muligheter til både karrieremuligheter og videreutdanning.  En utdanning til bilbransjen innebærer både skole og praktisk opplæring i bedrift. I tillegg er det en utdanning hvor du får lønn som lærling. Det er mange muligheter i bilbransjen, se her for en oversikt over alle fagbrevene man kan ta i vår bransje.

Svært mange av dagens ledere i bilbransjen startet nettopp med et fagbrev, og de har jobbet seg oppover til å bli både ledere, spesialister og selgere. De som ønsker kan få videreutdanning i bedriften. Dagens strenge krav fra bilprodusentene krever kontinuerlig videreutdanning av ansatte i bilbransjen. Det er også muligheter for å videreutdanne seg gjennom mesterbrevordningen og fagskolesystemet.

Elever som tar et fagbrev i dag har også en lovfestet rett til å ta studiekompetanse hvis man ønsker. I tillegg finnes det studier på høyskoler og universitet hvor fagbrev er kvalifikasjonskrav. Ungdom som velger dette utdanningsløpet er faktisk mer attraktive på arbeidsmarkedet enn elever som kun har teoretisk opplæring. Se her for Y-veisstudier.

Men mange er ikke opptatt av videreutdanning og karrieremuligheter, og det er også plass for disse i bilbransjen. Likevel betyr det at man vil få jobbe med mange spennende og varierte arbeidsoppgaver i bilbransjen. En annen fordel er også at man med et fagbrev ikke vil slite med nedbetaling av studiegjeld de neste 20 årene. Man er faktisk ferdig med grunnutdanningen lenge før de som velger studiespesialiserende. Å velge seg til yrkesfag er et smart valg. Faglært arbeidskraft vil det alltid være behov for, og i bilbransjen er det gode karrieremuligheter.

Del

Kontaktinformasjon

Fellessekretariatet for opplæringskontor og -ringer i bilfag
Kontaktperson: Vidar H Strande
c/o Norges Bilbransjeforbund  Middelthunsgate 27, 0368 Oslo
E-post: vidar.strande@nbf.no

Facebook

facebook-link

Copyright 2018 Bilfag.no. Alle rettigheter