Til deg som er lærer eller rådgiver i ungdomsskolen

Bilbransjen trenger dyktige fagfolk, folk som er gode med både hender og hode.

Det er en stund siden bilbransjen var bare for de som likte "å mekke", det er det svært få ungdom som holder på med om dagen. Bilbransjen er verden største industri og den 3. største innen forskning og utvikling, og dagens biler inneholder mer enn hjullager og sylindre. De er bygd med elektronikk og software, og pc'n er i dag en mekanikers viktigste arbeidsredskap. I tillegg blir det mer og mer vanlig at en bilmekaniker også skal jobbe med kundeservice, dette fordrer behov for nye egenskaper man kanskje ikke har forbundet bilbransjen med tidligere. I tillegg er bransjen kjent for å ha et svært godt arbeidsmiljø – og det er vel noe alle ønsker seg.

Og viktigst: bilbransjen trenger flere dyktige fagfolk! Elever med motivasjon, ønske om varierte kunnskaper i kombinasjon med praktiske ferdigheter vil lett finne seg til rette her. Mulighetene er mange, både i form av karrieremuligheter og videreutdanning – for jenter og gutter.

Alle elever i ungdomsskolen har faget Utdanningsvalg, og vi har laget et forslag til hvordan bilbransjen kan bli presentert her. Mange bedrifter og opplæringskontor i din kommune vil mer enn gjerne hjelpe til med å tilrettelegg et godt opplegg for bedriftsbesøk og/ eller skolebesøk.

Det finnes også et opplegg for valgfaget Teknologi i praksis som er utarbeidet med oppgaver relatert til bil. Det er ett opplegg hvor man bygger og programmerer teknolego (EV3) og følger læreplanen for faget. Det er mulig å få opplæring og bistand til å gjennomføre dette valgfaget hvis du er usikker på hvordan dette gjøres.

Ønsker du mer informasjon om bilbransjen eller bistand til å skaffe bedrifter å samarbeide med, tak kontakt med Norges Bilbransjeforbund: vidar.strande@nbf.no

Del

Kontaktinformasjon

Fellessekretariatet for opplæringskontor og -ringer i bilfag
Kontaktperson: Vidar H Strande
c/o Norges Bilbransjeforbund  Middelthunsgate 27, 0368 Oslo
E-post: vidar.strande@nbf.no

Facebook

facebook-link

Copyright 2018 Bilfag.no. Alle rettigheter