Bilfag

Innhold

Skole NM 2018

12.april gikk Skole NM 2018 for bilfag på Hamar og Elverum av stabelen. Det ble konkurrert innen Bilmekaniker Lette kjøretøy på Hamar Katedralskole og Bilskade og Lakk på Elverum Videregående skole.

Konkurransene i bilfaget lette kjøretøy foregikk på Hamar Katedralskoles flotte bilverksted. Det lyse og trivelige vekstedet lagde en flott ramme rundt et godt gjennomført Skole NM. Konkurransen var delt inn i 10 oppgaver i ulike områder på bilen og elevene hadde 20 minutter til rådighet pr oppgave.

Vinneren av konkurransen, Martin Bakken fra Hamar KSVinneren av konkurransen, Martin Bakken fra Hamar KS

Det var en tøff runde for elevene og nivået på oppgavene var høyt. Det deltok 12 elever fra hele landet fra Kirkenes i nord til Kristiansand i sør. Elevene er snart inne i sin avsluttende eksamenstid, så en god forberedelse til konkurransen vil gjøre den menda mer skjerpet til den forestående praksiseksamen.

Bilskadekonkurraensen ble avhold på Bilskadeverkstedet på Elverum videregående skole. Oppgavene bestod av å flaterette en forskjerm, gjøre klar skjerm for lakkering, lakkere og sveise samenføyninger av karosserideler. Det var stor aktivitet og spente elever som arbeidet iherdig med sine testoppgaver.

 

 

Premieseremoni fant sted i Hamar Kulturhus

Bilfaget lette kjøretøy:

1: Martin Bakken, Hamar Katedralskole, Hedmark

2: Joakim L Granli, Bjørkelangen VGS, Akershus

3: Viktor Brudeli, Melbu VGS, Trøndelag

Bilskade, lakk og karosseri:

1. Per Sindre Velten, Elverum vgs, Hedmark

2. Kjetil Glenne, Aas vgs, Akershus

3. Sander Jakobsen Overrein, Steinkjer vgs, Trøndelag

 

Bilfag gratulerer !!