Roadshow

Roadshow
Bli med bilfag på roadshow

En av Bilfag.no sine viktigste oppgaver er å jobbe aktivt med rekrutteringsaktiviteter.

På denne siden vil du finne ulike aktiviteter både til Skole, Skoleelever, Opplæringskontorer innen bilfag og til lokal Bilbransje.

Hvor er vi?

Booking kalender

FOB Nord - Kirkenes - Mosjøen
FOB Øst, Lokasjoner på Østlandet

Uke 35 - 43, 2024

Uke 44 - 52, 2024

Laster kalender...
Powered by Booking Calendar
-
Tilgjengelig
 
-
Reservert
 
-
Avventer behandling

En Volvo V60 2019 er skåret av fronten og satt i en mobil rettejigg. Modellen viser de ulike ståltypene og sammensetningen av et moderne sikkerhetskarosseri. Normalstål, Høyfaststål, Aluminium og Borstål er lakkert i ulike farger, slik at elevene lett kan se hvordan konstruksjonen er sammensatt. Elevene får også lov til å måle seg frem på bilskademodellen, ved å benytte en målestav "Point-X-System" fra Car O Liner Norge, samt målebrev og dokumentasjon fra Volvo.

Mange elever på ungdomsskole eller videregående skole har aldri skiftet et hjul på en bil. Med hjulskiftemodellen kan de få prøve seg på hjulskift. Vi legger også opp til hurtighets konkurranse med fine premier til det raskeste hjulskiftet.

Elevene får prøve seg som billakkerere. Med en VR-brille og en digital lakksprøyte kan man trene seg på billakkering. Simulatoren "Sim Spray" fra Mimbus i Frankrike er en trening og øvings simulator til bruk i opplæring av profesjonelle billakkerere.

 

En flott mulighet til å prøve seg i et VR-verkstedmiljø og skru bil. Modulen benytter Oculus Quest VR briller, med en kraftig VR stasjonær PC som driver dataprogrammet. Elevene kan blant annet skifte olje, Bytte eksosanlegg, skifte kjølevæske med mer. Basen for programmet er det Amerikansk utviklede programmet "Wrench" og har utrolig mange ulike verkstedoppgaver, som er nifst realistiske da grafikken i spillet er meget bra. VR verkstedet er koblet opp mot en monitor, slik at andre kan se på hva som foregår inne i VR verkstedet.

Med radiostyrte RC biler kan elevene få teste seg som bilførere. Det er to bensinbiler med 30 kubikks motorer. Elevene skal kjøre en fastsatt bane og forsøke å sette bestetid på banen. En 1/5 scala RC bil har veldig mange tekniske likheter med en vanlig bil. Her går ting raskt i stykker, og elevene må følges tett, slik at det ikke oppstår unødvendige skader på materiellet.

Under produksjon, anslått ferdig i uke 49-50.

V8 Motormodell
V8 Motormodell
V8 Motormodell
V8 Motormodell

Under produksjon, antatt ferdig i uke 4-6 2021.

Bilen er utstyrt med en Zepro Lifter som har en løftekapasitet på 2000 kg. En sikkerhets innstilling gjør at løftelemmen må betjenes med øvre og nedre bryterpanel direkte i bakkant av skapet med begge hender til den er foldet ut. Etter dette kan fjernkontroll benyttes for av og pålessing.

For å lukke må man betjene øvre panel og holde inn nederste 0/1 knapp for å folde inn de siste 45°

Bryteren må være i AV posisjon for at lastebilen skal starte. NB!!! Det er VELDIG VIKTIG at bryteren skrues AV, når lastebilen parkeres. Hvis denne er aktivert kan uvedkommende fritt åpne bakluken og ta ut utstyr, selv om tenning er av og bilen er låst.

Lastebilen er utstyrt med luftfjæring foran og bak. Bilen kan justeres i vannrett nivå, for å ha god kontroll under lasting og lossing av utstyr.
Kasser og modeller er på hjul, og kan lett trille av sted, hvis nivåreguleringen ikke er satt korrekt.

Benytt betjeningspanelet og velg hvilken aksel som skal heves/senkes.
Velg "Grønn pil" når bilen er ferdig lastet, trykk pil ned, så går reguleringen tilbake til kjørestilling.

De innerste 8 kassene står i 2 etasjer. Kassene stables med Bilfag dekor UT (dvs mot deg)

Sørg for at hjulene på de øverste kassene står med hjulene inn mot senter, slik at de synker godt ned i hjul-skålene på kassene under.

 • 1.rad spennes fast i den nedre festeskinnen og båndene lukkes fast i de innerste festepunker. La bånd og festemekanismen ligge igjen når kassene tas ut, så er det enkelt å sette tilbake i riktig posisjon ved lasting.
  Når festebånd er strammet, dytt litt i kassene, slik at du sørger for at de er presset godt mot bakvegg.
  Legg et foam mellomlegg mellom strammemekanismen og kassen for å unngå skrubb/skade
 • 2.rad spennes fast som forklart ovenfor. Sett på neste lag med støttestenger.
 • Lasting av 3. rad:
  Sett monitorkassene inn som anvist mot venstre, og sett Bilfag logo mot sidevegg (til venstre)
  Sett inn hjulskift modell til høyre vegg og sett så den siste elektro-modellen (forsiktig) inn i midten til slutt.
  Ta deg litt tid med stablingen av kassene, slik at de ikke skrubbes unødig opp. Kassene er en del av hele dekoren for Roadshowet, og vi ønsker at de er så pene som mulig, lengst mulig. 3. rad trenger ikke fastspenning med festestropper, da de blir låst fast av trebjelken på bilskademodellen. (Det er ikke plass til å feste noen stropp inne ved veggfestet) 

Legg flagg (komplette, de skal ikke demonteres!) ovenpå kassene som anvist og fest fast med den lille svarte lastestroppen i veggskinnen.

Sett modellen sentrert inn på lasteplan som anvist.
Lastebånd spennes på hver side. La båndene ligge når du losser av. Så sparer du deg oppmåling/beregning av båndene når du laster inn modellen etterpå.
NB!
Det anbefales å stoppe etter man har kjørt noen kilometer og sjekke fastspenningen av bilskademodellen, da lasten evnt kan komprimeres litt fremover under bremsing/risting/svingning.

Telt i trillebag sammen med sidevegger (i sportsbag) legges inn ved vestre side av bilskademodellen.
Legg også kofferten med Point-X målestaven der, så slipper den å skli rundt på planet.

Sett fast RC Bil verkstedbord/kasse som anvist (bunnen ut) oppå de to treklossene som ligger inne ved veggen. Benytt hurtigbånd og spenn godt fast.

Sett inn lakksimulator til venstre bakerst og spenn fast med hurtigbånd.

Hovedinformasjon om lastebilen

Lastebilen er klasset som N2 og har en lastekapasitet på 12.000 kg totalvekt.
Det kreves sertifikat klasse C for å kjøre lastebilen.
Lastebilen er utstyrt med digital fartsskriver og krever digitalt personlig sjåførkort.

Selv om kjøring med Bilfag Roadshow kommer inn under området «kjøring uten vederlag», er kjøringen vurdert underlagt kjøre og hviletidsbestemmelser.

1 May 2018

Timeline Item 1

I am timeline item content. Click here to edit this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
1 May 2018
1 June 2018

Timeline Item 2

I am timeline item content. Click here to edit this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
1 June 2018
1 July 2018

Timeline Item 3

I am timeline item content. Click here to edit this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
1 July 2018
1 August 2018

Timeline Item 4

I am timeline item content. Click here to edit this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
1 August 2018