Bilder fra Yrkes-NM i Bilfagene:

Det har blitt tatt massevis av flotte bilder under NM! De finner du ved å trykke deg inn på disse linkene: Inghilds Foto sine bilder finner du HER, og Mai-Britt sine bilder finner du HER. bruk de og del de for å fremme bilfagene!

Yrkes-NM i Bilfagene på Autopia 5-7 april 2024

Velkommen til årets #autopiaexpo, hvor spenningen i bilverdenen kommer til liv gjennom Yrkes-NM i Bilfagene!

Under Autopia Expo 2024 kan du i tillegg til mange flotte biler/utstillere, se og oppleve Yrkes-NM i bilfagene. Det vil totalt delta hele 40 talentfulle deltakere fra hele landet, som vil vise frem sitt håndverk og ekspertise i de fire bilfagene:

  • Bilmekaniker Lette Kjøretøy, (Personbilmekaniker) 15 deltakere
  • Bilmekaniker Tunge Kjøretøy (Lastebilmekaniker), 10 deltakere
  • Bilskadefaget, 6 deltakere
  • Billakkererfaget, 9 deltakere

Deltakerne vil konkurrere om gjeve plasseringer, og en plass på landslaget til Yrkes-VM som går av stapelen i Lyon, Frankrike, i september 2024!
Yrkes NM vil gå fra fredag 09.00 til søndag ca. kl. 14:00, da den avsluttes med premie seremoni.

Fakta om Yrkes - NM

  • WorldSkills Norway arrangerer Yrkes-NM hvert 2. år i samarbeid med en vertsfylkeskommune. På Yrkes-NM møtes Norges beste lærlinger og unge fagarbeidere i skarp konkurranse for å kåre Norges beste fagarbeider.
  • I år arrangeres konkurransen for bilfagene for seg selv i tilknytning til den store motormessen Autopia Expo. Det er Rogaland Bilbransjes Opplæringskontor, Rogaland Fylkeskommune, og Norges Bilbransjeforening (NBF) som samarbeider med Autopia Expo, om å arrangere dette Yrkes-NM spesifikt i Bilfagene. Resterende yrkesfag vil ha sitt Yrkes-NM i 2025.
  • Yrkes-NM er en av de viktigste begivenhetene for yrkesfagene. Mesterskapet inspirerer og rekrutterer til yrkesfaglig utdanning og fungerer som uttak til internasjonale yrkeskonkurranser (Yrkes EM og Yrkes VM).
  • Yrkes-NM inkluderer den største nasjonale utdanningsmessen med fokus på fag- og yrkesopplæring, og skaper oppmerksomhet, stolthet og synlighet for lærlinger og unge fagarbeidere.